google.com, pub-4409140963597879, DIRECT, f08c47fec0942fa0 Θεσμός για 6η χρονιά το Παζάρι Αντικών και Παλιών αντικειμένων

Θεσμός για 6η χρονιά το Παζάρι Αντικών και Παλιών αντικειμένων

ΘΕΣΜΟΣ αποτελεί για την περιοχή μας το Παζάρι Αντικών και Παλαιών αντικειμένων στην Μεγάλο καλντερίμι της Ανω Πόλης με άρωμα μιας άλλης εποχής και το οποίο απο το βράδυ της Παρασκευής συνδυάζεται με τοπική Οινογνωσία σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο όπως και πέρσι. Χιλιάδες επισκέπτες αναμένονται μέχρι τις 10 Αυγούστου όπου θα διαρκέσουν οι εκδηλώσεις ενώ η προσέλευση των αντικιέρ φέτος είναι μεγαλύτερη απο πέρσι.
Ο Δήμαρχος Κυπαρισσίας κ. Γιώργος Σαμπαζιώτης μιλώντας για τον θεσμό εξήγησε ότι "το παζάρι στοχέυει στην αναβίωση της Ανω Πόλης και σχετίζεται με το Πρόγραμμα για την Αναδειξη και προστασία του οικισμού και κάθε χρόνο υπάρχει κάθε χρόνο ένα καλύτερο βήμα, με κύριο στόχο όπως πάντα μια εξωστρέφεια προς το κόσμο περιμένοντας τους επισκέπτες να δούν απο κοντά το μοναδικό παζάρι σε όλη την Ελλάδα γιατί συνδέεται με τον παραδοσιακό χαρακτήρα της Ανω Πόλης στο χώρο που έσφυζε απο ζωή και αφετέρου αλλά και πόλος έλξης για την ιστορία της περιοχής που είναι διαχρονική και αρκετά ενδιαφέρουσα για τον επισκέπτη". Συνέχισε λέγοντας ότι "οι επισκέπτες βλέπουν υπέροχα πράγματα αλλά έχουν και τη δυνατότητα να γνωρίσουν την όρμοφη πόλη μας μέσα απο αυτή την δραστηριότητα η οποία διευρύνεται ετησίως και για τον Δήμο αποτελεί ορόσημο μαζί με την υποστήριξη των φορέων".
Η υπεύθυνη του Προγράμματος για την ανάδειξη και προστασία της Ανω Πόλης κα Τζίμα Ιμιρζιάδη πρόσθεσε ότι "η αγάπη μας για το τόπο μας οδήγησε στην υλοποίηση αυτής της ιδέας η οποία ετησίως κερδίζει ένα μεγάλο στοίχημα για 6η συνεχή χρονιά αφού καθιερώθηκε καθώς θεωρώ ότι αποτελεί επιτυχία του Δήμου που εργάζεται μεθοδικά για την επιτυχία του Παζαριού με αρκετή δουλειά η οποία φαίνεται απο το κόσμο που προσελκύει απο όλες τις γωνιές της χώρας" για να συμπληρώσει ότι "θέλαμε να διεξάγεται στο φυσικό χώρο της Ανω Πόλης ενώ απο πλευράς διοργάνωσης αλλά πιστεύω ότι η πόλη δεν έχει εισπράξει ακόμα τα ευεργετήματα αυτής της δραστηριότητας". Υπερτόνισε ότι φέτος έχουμε 26 γεμάτα περίπτερα και μας δήλωσε ότι εκ μέρους του Προγράμματας δόθηκαν χρήματα για ανάδειξη καλντεριμιών όπως πρόσφατα η ανακατασκευή του ανατολικού τμήματος με στόχο να αναδειχθεί το δίκτυο καλντεριμιών στην ιστορική άνω πόλη και με έμφαση στον πειρπατικό τουρισμό.
Το Παζάρι όπως βλέπετε και στη φωτογραφία επισκέφθηκαν και ο Αντιδήμαρχος Κυπαρισσίας κ. Γρηγόρης Γκότσης μαζί με την Πρόεδρο του Δ.Σ. κα Γιάννα Κωνσταντέλου οι οποίοι περιηγήθηκαν και σίγουρα πολλά αντικείμενα θα τους κέντρισαν το ενδιαφέρον.

Post a Comment

Νεότερη Παλαιότερη