google.com, pub-4409140963597879, DIRECT, f08c47fec0942fa0 Απάντηση του Δήμου για τα όμβρια στη περιοχή Αποβάθρας

Απάντηση του Δήμου για τα όμβρια στη περιοχή Αποβάθρας

ΑΠΑΝΤΗΣΗ σε δημοσίευμα για το ζήτημα των ομβρίων σε ιστολόγιο έδωσε ο Δήμος Κυπαρισσίας ενημερώνοντας το κοινό της πόλης και ιδίως της συνοικίας Αποβάθρας. Πιο αναλυτικά το ερώτημα που υποβλήθηκε απο το kyparissia-press καταγράφει ότι:
"Ρωτάμε τι πρόκειται να κάνει ο Δήμος Κυπαρισσίας με τα όμβρια νερά-λύματα (αγνώστου ταυτότητος) που προέρχονται από τα υπόγεια των πολυκατοικιών στην περιοχή της αποβάθρας (λιμάνι Κυπαρισσίας); Υπάρχει ρύπανση-έντομα πολύ βρώμα μούσκλια κτλ τα οποία γλιστρούν και δεν μπορούμε καλά-καλά να μπούμε στα σπίτια μας... Είμαστε μήπως κάτοικοι κάποιας άλλης πόλης; Πόσες φορές πρέπει να πούμε στον Δήμο ότι πρέπει να μπει ένα δίκτυο 150 μέτρων να λύσει το πρόβλημα 3-4 ετών ή μήπως πρέπει να καταφύγουμε σε άλλες ενέργειες για να κατανοήσουν το πρόβλημα της υποβάθμισης της αποβάθρας το οποίο όλοι νόμισαν ότι λύθηκε ως δια μαγείας ότων έπεσαν τα μπετά στο λιμάνι; Αν ο Δήμος δεν μπορεί να λύσει επί τόσο μεγάλο χρονικό διάστημα τέτοια προβλήματα αναρωτιόμαστε αν με τον Καλλικράτη όταν αυξηθούν τα όρια του δήμου πως μπορούν να λυθούν πολύ σοβαρότερα προβλήματα που πιθανόν να προκύψουν στην ευρεία περιοχή..."
Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΔΗΜΟΤΙΚΉ ΑΡΧΗ ΗΤΑΝ ΑΜΕΣΗ
'Κατ' αρχήν να ευχαριστήσουμε τους πολίτες που επικοινωνούν και αναφέρονται σε ζητήματα που αφορούν στο περιβάλλον της πόλης μας. Το πρόβλημα είναι γνωστό και οφείλεται κατα κύριο λόγο στο ότι υπάρχουν κτίρια τα οποία έχουν υπόγεια νερά και δεν φρόντισαν να τα αποχετεύσουν όταν ήταν στη φάση ανέγερσης αλλά τα έριξαν τελικά με άντληση στο πεζοδρόμιο. Πέρα όμως από την αιτία, έχουμε ήδη από τον προηγούμενο μήνα έρθει σε επαφή με τον εργολάβο κατασκευής του δικτύου ομβρίων και έχουμε συμφωνήσει να κατασκευάσει το έργο από την περιοχή των πρώην σφαγείων, μέχρι το δρόμο της αποβάθρας. Επειδή όμως υπάρχει καθυστέρηση, θα βρεθεί συντομότερη λύση. Πιστεύουμε οτι σύντομα θα αντιμετωπίσουμε το πρόβλημα
.'

Post a Comment

Νεότερη Παλαιότερη