google.com, pub-4409140963597879, DIRECT, f08c47fec0942fa0 Ημερίδα για την αντιμετώπιση του διαβήτη στη Μεσσηνία με έμφαση την εκπαίδευση

Ημερίδα για την αντιμετώπιση του διαβήτη στη Μεσσηνία με έμφαση την εκπαίδευση

ΜΕ επίκεντρο την πρόληψη και την εκπαίδευση του πληθυσμού στους κινδύνους που ελοχεύει ο σακχαρώτης διαβήτης για τον οργανισμό ολοκληρώθηκε η ημερίδα που διοργανώθηκε στο ΤΕΕ Κυπαρισσίας με πρωτοβουλια που ανήκει τόσο στη Πανελλήνια Ομοσπονδία Σωματείων - Συλλόγων Ατόμων με Σακχαρώδη Διαβήτη και τον Σύλλογο Διαβητικών Μεσσηνίας “Γλυκιά Μεσσηνία“, ενω η όλη εκδήλωση τελούσε υπό την αιγίδα της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης, σε συνεργασία με τον Ιατρικό Σύλλογο και το Δήμο Κυπαρισσίας.
Το πρόγραμμα της εκδήλωσης περιλάμβανε ομιλία από την πρόεδρο της Ομοσπονδίας Αθανασία Καρούνου, χαιρετισμούς και τις ακόλουθες εισηγήσεις:
- “Τα εμπόδια στη ρύθμιση του σακχαρώδη διαβήτη“, από τη Μαριάννα Μπενρουμπή, παθολόγο με εξειδίκευση στο διαβήτη, διευθύντρια του Διαβητολογικού Κέντρου στην “Πολυκλινική“ Αθηνών. Η επιστήμονας εστίασε στην σωστή καταγραφή και αξιολόγηση των συμπτωμάτων της πάθησης ανάλογα με την ηλικία αλλά και τις επιπλοκές που ακολουθούν την σωστή ρύθμιση των επιπέδων ινσουλίνης στον οργανισμό μας ενώ κατέθεσε την εμπειρία της απο τα μέχρι τώρα δεδομένα που αφορούν την χώρα μας και ιδίως σε όσους δεν γνωρίζουν ότι πάσχουν απο διαβήτη...
- “Διαβητικό πόδι: Πρόληψη και φροντίδα“, από τη Γεωργία Μάρκου, υπεύθυνη Διαβητολογικού Κέντρου και Ιατρείου διαβητικού ποδιού στο “Λαϊκό“ Αθηνών. Η ειδική γιατρός ανέλυσε τα προβλήματα που προκύπτουν σε μεγάλη μερίδα ασθενών που ταλαιπωρούνται απο το εν λόγω σύμπτωμα αλλά και τρόπους αντιμετώπισης.
- “Εχω διαβήτη: Τι και πόσο μπορώ να τρώω“, από τους Παναγιώτη Αλεξόπουλο και Ασημίνα Λιακοπούλου, διαιτολόγους - διατροφολόγους. Εδώ έγινε αναλυτικά αναφορά στην σωστή διατροφική αξία της καθημερινής μας λήψης τροφών αλλά και την αξιολόγηση εκείνων που ρυθμίζουν σωστά τον μεταβολισμό μας με έμφαση στην μεσογειακή διατροφή.
Η πρόεδρος της Ομοσπονδίας Αθανασία Καρούνου στο χαιρετισμό της υπογράμμισε τη μεγάλη σημασία της εκπαίδευσης και της γνώσης και πληροφόρησε ότι επελέγη η Κυπαρισσία, γιατί ο κόσμος της περιφέρειας διψάει για μάθηση. Ο βουλευτής Οδυσσέας Βουδούρης που ήταν παρών επέμεινε στην εμπειρία του απο ασθενείς με την πάθηση και τον ρόλο της παχυσαρκίας στην μεταβολή της νόσου καθώς και τις σύγχρονες ιατρικές εξελίξεις υποβάλλοντας ερωτήματα προς το πάνελ.
Ο δήμαρχος Κυπαρισσίας Γιώργος Σαμπαζιώτης θεώρησε μεγάλο γεγονός την ημερίδα, γιατί η περιφέρεια θα έχει αμεσότητα στην εκπαίδευση και την ενημέρωση και σημείωσε πως η εκπαίδευση και η πρόληψη μπορούν να οδηγήσουν σε θετικά αποτελέσματα για την ενημέρωση του πληθυσμού πάνω στο πρόβλημα, καταλήγοντας ότι ο Δήμος υποστηρίζει με θέρμη ανάλογες πρωτοβουλίες, ενώ προέβη σε ερωτήσεις για τις τελευταίες εξελίξεις στο χώρο της πρόληψης. Παρών ήταν επίσης ο Αντιδήμαρχος Γρηγόρης Γκότσης η Πρόεδρος του Δ.Σ. κα Κωνσταντέλου και εκπρόσωποι φορέων.

Post a Comment

Νεότερη Παλαιότερη