Στον αέρα..οι προσλήψεις μόνιμου προσωπικού απο το ΥΠ.ΕΣ.

ΣΟΒΑΡΑ προβλήματα στην εύρυθμη λειτουργία του Δήμου δημιουργούνται απο την...ανεξήγητη απόφαση του αρμόδιο υπουργείου να παγώσει για ένα εξάμηνο διαγωνισμό για πρόσληψη μόνιμου προσωπικού μέσω ΑΣΕΠ παρότι η διαδικασία εξελίχτηκε κανονικά. Πιο αναλυτικά ερωτηθείς για το θέμα μιλώντας στα τοπικά μέσα ενημέρωσης ο Δήμαρχος Κυπαρισσίας κ. Γιώργος Σαμπαζιώτης εξήγησε ότι "το ζήτημα αφορά τον Δήμο και την ΔΕΥΑΚΥ με την πρόσληψη μόνιμου προσωπικού μέσω ΑΣΕΠ με επιστημονικό και εργατικό προσωπικό και παρότι ήρθαν οι οριστικοί πίνακες κατάταξης απο την υπηρεσία μετά απο λίγα 24ωρά έφτασε έγγραφο στο Δήμο απο το υπουργείο Εσωτερικών το οποίο παγώνει όλες τις προσλήψεις μεταθέτοντας χρονικά απο την 1/1/2011 -δηλαδή 6 μήνες- την διαδικασία πρόσληψης" για να προσθέσει ότι "έληξαν αυτόματα οι συμβάσεις αορίστου χρόνου και μέχρι να ολοκληρωθεί η διαδικασία μονιμοποίησης του προσωπικού το πρόβλημα διογκώνεται για τις ανάγκες των υπηρεσιών του Δήμου'.
Απαντώντας σε ερώτηση αν το πρόβλημα έχει επιπτώσεις στην εύρυθμη λειτουργία του Δήμου απάντησε καταφατικά συμπληρώνοντας ότι "τώρα εμφανίζονται απώλειες μόνιμου προσωπικού σε καίριες θέσεις όπως εκείνες που αφορούν τους εργάτες καθαριότητας και προσωπικό για την λειτουργία της ΔΕΥΑΚΥ ιδίως τώρα που οι ανάγκες λόγω θέρους είναι αυξημένες". Υπογράμμισε ωστόσο ότι ο Δήμος "θα καταβάλει προσπάθεια άμβλυνσης των ελλείψεων καθώς η ΔΕΥΑΚΥ μπορεί να προχωρήσει σε 8μηνες συμβάσεις έργου" ενώ για την στάση του υπουργείου σχολίασε ότι "ειλικρινά δεν ξέρω με ποιά λογική προχωρά σε τέτοια ενέργεια η οποία ειναι αδικαιολόγητη και ατεκμηρίωτη χωρίς οι αρμόδιοι δεν διερωτούνται καν πως οι Δήμοι θα καλύψουν τις ανάγκες τους...."
Share on Google Plus

About kyparissiotis

1 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Kala pou zoune aftoi oi anthrwpoi? Den zparhoun hrimata! Aploustata! Egw zw sto exwteriko ke to xerw, afti ekei den to ehoun katalavei akomi? To na les oti einai anexigito ke adikeologito mono ke mono gia na efharistiseis kapia aftia einia toulahiston anefthino.