Ιστορικό ντοκιμοντέρν για την Γάζα στην αίθουσα του Τ.Ε.Ε.

ΤΟ βραβευμένο ντοκιμοντέρν 'Γάζα ερχόμαστε' που θεωρείται ιστορικό προβάλλεται αύριο Κυριακή 13 Ιουνίου στις 8 το βράδυ στην αιθουσα πολλαπλών εκδηλώσεων του Τ.Ε.Ε. με πρωτοβουλία του βουλευτή Οδυσσέα Βουδούρη σε μια πρωτοβουλία ευιασθητοποίησης του κοινού της περιοχής μας.
Στις 28 Μαΐου 2010, η Κυπριακή Κυβέρνηση αποφάσισε να απαγορεύσει την αναχώρηση από το Κυπριακό έδαφος των εθελοντών, που επρόκειτο να επιβιβαστούν στα πλοία τα οποία μεταφέρουν ανθρωπιστική βοήθεια στη Λωρίδα της Γάζας. Υπενθυμίζεται ότι η Ισραηλινή Κυβέρνηση επιβάλλει, παραβιάζοντας κάθε κανόνα διεθνούς δικαίου, ένα απάνθρωπο εμπάργκο κατά του 1,5 εκ. Παλαιστινίων, άμαχου... πληθυσμού στην πλειοψηφία του, με 60% παιδιά, εδώ και δυόμιση χρόνια. Η πρωτοβουλία «Ένα Καράβι για τη Γάζα» αποσκοπεί στην άρση αυτού του εμπάργκο, στην αποκατάσταση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και στην παροχή ανθρωπιστικής βοήθειας σε αυτή τη μαρτυρική περιοχή.
Ο Βουλευτής Οδυσσέας Βουδούρης, ο οποίος... επρόκειτο μαζί με δεκάδες άλλα μέλη Κοινοβουλίων της Ευρώπης και άλλων χωρών, καθώς και άλλων προσωπικοτήτων, να επιβιβαστεί στο Ελληνικό πλοίο «Σφενδόνη» έκανε την εξής δήλωση:
«Λυπάμαι πραγματικά που η Κυπριακή Κυβέρνηση έκρινε σκόπιμο να πάρει αυτή την απόφαση απαγόρευσης. Ως Έλληνας πολίτης και Βουλευτής οφείλω να σεβαστώ, ακόμη και αν δεν συμμερίζομαι, τις επιλογές των κυβερνώντων της αδελφής χώρας, η οποία όντως αγωνίζεται για την επικράτησή της υπό δύσκολες συνθήκες. Σε κάθε περίπτωση είναι δεδομένη η υποστήριξή μου στην πρωτοβουλία για την άρση του εμπάργκο, που επιβάλλεται στο λαό της Γάζας».
Share on Google Plus

About kyparissiotis