Η Ενίσχυση της Αστυνομικής υποδιεύθυνσης στη Βουλή

Ο βουλευτής Μεσσηνίας κ. Δημήτρης Κουσελάς, κατέθεσε Ερώτηση στη Βουλή, προς τον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη, καυτηριάζοντας την απουσία της Πολιτεία στο αίτημα των τοπικών φορέων για την ενίσχυση της Αστυνομικής Υποδιεύθυνσης της Κυπαρισσίας μετά τα αλλεπάλληλα έγγραφα του Δήμου μας. Σύμφωνα με το κείμενο επερώτησης αναφέρει ότι :
«Τα προβλήματα οργάνωσης και στελέχωσης της αστυνομικής Υποδιεύθυνσης Κυπαρισσίας είναι ιδιαίτερα σοβαρά και οξυμμένα. Ειδικότερα, σημειώνονται σοβαρές ελλείψεις στη στελέχωση της συγκεκριμένης Υποδιεύθυνσης, σε μια περιοχή με ιδιαίτερα αυξημένες ανάγκες αστυνόμευσης. Η εν λόγω περιοχή βαρύνεται με πολύ μεγάλο αριθμό μεταναστών λόγω του μεγάλου όγκου των αγροτικών καλλιεργειών. Εξ΄ άλλου λόγω της λειτουργίας του Πρωτοδικείου Κυπαρισσίας υπάρχουν αυξημένες ανάγκες κράτησης, φύλαξης και μεταγωγής. Είναι χαρακτηριστικό ότι το α΄ τρίμηνο του 2010 διακινήθηκαν 105 κρατούμενοι. Τέλος υπάρχουν κυκλοφοριακά προβλήματα λόγω της αυξημένης κίνησης στους δρόμους, ιδιαίτερα τη θερινή περίοδο.
Είναι άλλωστε γνωστά στο Υπουργείο τα γενικότερα και σοβαρά προβλήματα στελέχωσης και αστυνόμευσης στον Νομό Μεσσηνίας, τα οποία επισήμανα με την 26-4-2010 Αναφορά μου και για τα οποία δηλώθηκε από το Υπουργείο, με το 19-5-2010 αρ. πρωτ. 701/4-11132 έγγραφό του, ότι καταβάλλεται προσπάθεια αντιμετώπισής τους στο πλαίσιο της αναθεώρησης του οργανογράμματος και του δυναμικού στον Νομό.
Επειδή η υφιστάμενη δύναμη της Υποδιεύθυνσης Κυπαρισσίας, παρά τις ευσυνείδητες προσπάθειες του προσωπικού της, εκ των πραγμάτων αδυνατεί να καλύψει επαρκώς τις παραπάνω αυξημένες ανάγκες, κάτι που πρέπει να ληφθεί σοβαρώς υπόψη κατά τον σχεδιασμό του νέου οργανογράμματος δύναμης προσωπικού στη Μεσσηνία, Επειδή οι κλοπές έχουν γίνει μάστιγα για τους πολίτες της ευρύτερης περιοχής και ιδιαίτερα για τους επιχειρηματίες, που δεν γνωρίζουν πλέον πώς να προστατεύσουν τις περιουσίες τους.
Επειδή, σύμφωνα και με το συνημμένο δημοσίευμα, το Τμήμα Τροχαίας της Κυπαρισσίας όχι μόνο αντιμετωπίζει σημαντικά προβλήματα επάρκειας δυναμικού σε σχέση με τις αυξημένες αρμοδιότητές του, αλλά κάθε μέρα υποχρεούται ένας αστυνομικός του να διανύσει 120 χλμ, αφού καλείται να ενισχύσει τα κρατητήρια στην Καλαμάτα, ακόμα και όταν στο κρατητήριο της Κυπαρισσίας υφίστανται μεγαλύτερες ανάγκες, Επειδή, με δεδομένες τις νέες ανάγκες, είναι ανάγκη να ιδρυθεί κατάλληλα στελεχωμένο τμήμα Ασφαλείας και Αλλοδαπών στην Κυπαρισσία,
Ερωτάται ο κ. Υπουργός:
1. Με ποιο τρόπο και πότε προτίθεται να καλύψει τις αυξημένες ανάγκες αστυνόμευσης στη συγκεκριμένη περιοχή;
2. Προτίθεται να προχωρήσει στην ίδρυση κατάλληλα στελεχωμένου τμήματος Ασφαλείας και Αλλοδαπών στην Κυπαρισσία;
3. Προτίθεται να σταματήσει τις μετακινήσεις αστυνομικών της Τροχαίας Κυπαρισσίας για την ενίσχυση άλλων υπηρεσιών στο Νομό
Share on Google Plus

About kyparissiotis