google.com, pub-4409140963597879, DIRECT, f08c47fec0942fa0 Πυρασφάλεια, περιβάλλον και έργα υποδομών στο Δ.Σ. Κυπαρισσίας

Πυρασφάλεια, περιβάλλον και έργα υποδομών στο Δ.Σ. Κυπαρισσίας

ΣΕ 10 σοβαρές αποφάσεις κατέληξε η πρόσφατη συνεδρίαση του Δ.Σ. Κυπαρισσίας τηρώντας διαδικαστικά θέματα αλλά και εφαρμογή άλλων σημαντικών έργων. Πιο αναλυτικά το 1ο θέμα της συνεδρίασης στα θέματα ημερήσιας διάταξης αποτέλεσε η αποδοχή κατανομής της Α δόσης ΣΑΤΑ έτους 2010 ποσού 107.876 ευρώ που ομόφωνα πέρασε απο το οικείο Δ.Σ. Τα έργα που θα εκτελεστούν μεταξύ άλλων αφορούν την διάνοιξη δρόμων πυρασφάλειας στην χωματερή του Δήμου μας, την κατασκευή δικτύων φωτισμού, βελτίωση των δικτύων άρδευσης στα διαμερίσματα, την κατασκευή έργων στο διαμέρισμα Ραχών, εργασίες καθαρισμών και ανάδειξης καλντεριμών στην Ανω Πόλη Κυπαρισσίας, σχάρες ομβρίων, αγροτική οδοποιία για τα διαμερίσματα Αρμενιών, Κυπαρισσίας , η χρηματοδότηση για την προμελέτη που αφορά την κατασκευή Πολιτιστικού κέντρου στο παλιό κτίριο της Εθνικής τράπεζας και έργα στα διαμαερίσματα.
ΟΜΟΦΩΝΑ ΚΑΙ Η ΣΥΜΒΑΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΠΟΤΑΜΙΑ ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ
Για το 2ο θέμα το Δ.Σ. ομόφωνα αποδέχτηκε την κατανομή κάλυψης πυροπροστασίας ύψους 17.274 ευρώ με συντήρηση των αντιπυρικών ζωνών της περιοχής, ενώ απο το 3ο μέχρι το 6ο θέμα μετά απο διαλογική συζήτηση ορίστηκαν οι νέοι ύδρονομείς για τα διαμερίσματα της Κυπαρισσίας- Αρμενιών- Βρυσών και Σπηλιάς. Το 7ο θέμα το οποίο και αυτό πέρασε ομόφωνα αφορούσε την έγκριση όρων σκοπιμότητας προγραμματικής σύμβασης για την τριετή παρακολούθηση ποιότητας και εκτίμησης οικολογικής κατάστασης ποταμών Νομού Μεσσηνίας όπου συμμετέχουν μεταξύ άλλων και οι Δήμοι Αίπειας, Αρφαρών, Αυλώνος, Αριος, Θουρίας, Μελιγαλά, Πεταλιδίου. Καθορίστηκε όπως στην επιτροπή παρακολούθησης εκ μέρους του Δήμου να παραστούν στην επιτροπή ο κ. Σταθόπουλος με αναπληρωτή τον κ. Χρονόπουλο Τζίμη.
Επίσης εγκρίθηκαν απο το Σώμα ποσό 4.329 ευρώ για εκτέλεση έργου μεταφοράς στύλων ΔΕΗ στην Τερψιθέα και η έγκριση κοινόχρηστων χώρων πέριξ της κεντρικής πλατείας της Πόλης καθώς και χαρακτηρισμός των πεζοδρομίων στις οδούς Νοσοκομείου. Αλ. Καλατζάκου και Γιαννάκη Γκρίτζαλη. Τέλος ομόφωνα ψησίστηκε η έγκριση οριστικής παραλαβής του έργου αποκατάστασης σεισμόπληκτου κτιρίου στο ΤΕΕ Κυπαρισσίας.

Post a Comment

Νεότερη Παλαιότερη