google.com, pub-4409140963597879, DIRECT, f08c47fec0942fa0 'Ετσι είναι...' απο την ποιητική συλλογή του Αγγελου Καλογερόπουλου

'Ετσι είναι...' απο την ποιητική συλλογή του Αγγελου Καλογερόπουλου

ΗΜΕΡΙΔΑ αφιερωμένη στην ποίηση ήταν η σημερινή παραμονή της μεγάλης εορτής του Αγίου Πνεύματος στο πνευματικό στέκι του Κωστή Παλαμάτα όπου στις 12 το μεσημέρι στο Λαογραφικό Μουσείο Κυπαρισσίας στην Άνω πόλη πραγματοποιήθηκε η παρουσίαση της ποιητικής Συλλογής του Άγγελου Καλογερόπουλου «Έτσι είναι…». Ενα ποιητικό ταξίδι στην πραγματίστικη πλευρά της ζωής με λόγο λιτό και απέριττο, μέσα απο λέξεις που σταχυολογήθηκαν αρμονικά σε μια εξαιρετική ποιητική συλλογή.
Το βιβλίο προλόγισαν οι κ.κ. Μαγριπλής Δημήτριος Dr Κοινωνιολογίας – Λογοτέχνης – Διδάσκων Πανεπιστημίου Πελοποννήσου και οι ποιητές Δημήτριος Κοσμόπουλος και Χρήστος Αναγνωστόπουλος. Οι ομιλητές προέβησαν σε αναδρομή της ποιητικής δημιουργίας του συγγραφέα αλλά και τα συναισθήματα που πηγάζει η συλλογή του καθώς και στην προσέγγιση του κοινού με λιτό λόγο καθώς θεώρησαν ότι η ποιητική Παιδεία πρέπει να παράγεται στην χώρα μας. Την εκδήλωση παρακολούθησαν μεταξύ άλλων ο Δήμαρχος Κυπαρισσίας κ. Γιώργος Σαμπαζιώτης, ο πρώην Δήμαρχος κ. Πάνος Τσάκος, ο πρώην Αντιδήμαρχος κ. Δημήτρης Στρατικόπουλος και αρκετός κόσμος, ενώ στο τέλος οι παρευρισκόμενοι είχαν την ευκαιρία να συνομιλήσουν με τον Αγγελο Καλογερόπουλο.
ΑΓΓΕΛΟΣ ΚΑΛΟΓΕΡΟΠΟΥΛΟΣ - Σύντομο βιογραφικό
Γεννήθηκε στην Κυπαρισσία το 1959. Εργάζεται ως φιλόλογος στη Μέση Εκπαίδευση. Ασχολείται παράλληλα με την ποίηση και την μουσική. Έχει εκδώσει τις ποιητικές συλλογές: Ερωδία, (Ερουρέμ, 1986), Λύσις της συνεχείας του δέρματος, (Πλανόδιον, 1990), Σύρραμμα (Αρμός, 1997), Αργά Μαθήματα (Το Κοινόν των Ωραίων Τεχνών 2002), Αργά Μαθήματα (Ίνδικτος 2004). Και τη μελέτη Ο θρους του δέρατος. Η μουσική στον Αλέξανδρο Παπαδιαμάντη (Αρμός 1994)

Post a Comment

Νεότερη Παλαιότερη