google.com, pub-4409140963597879, DIRECT, f08c47fec0942fa0 Ισχυρή οντότητα ο Δήμος Τριφυλίας με κοινά χαρακτηριστικά

Ισχυρή οντότητα ο Δήμος Τριφυλίας με κοινά χαρακτηριστικά

ΔΗΛΩΣΕΙΣ για την νέα χωροταξία του σχεδίου "Καλλικράτης" πραγματοποίησε σήμερα ο Δήμαρχος Κυπαρισσίας κ. Γιώργος Σαμπαζιώτης μιλώντας στα τοπικά μέσα ενημέρωσης. Αρχικά τόνισε ότι "η άποψή μας είναι ότι το σχέδιο όπως υλοποιήθηκε, είναι σύμφωνο με την ομόφωνη απόφαση που έλαβε το Δ.Σ. Κυπαρισσίας σε συνεδριάσή του για ενιαίο Δήμο Τριφυλίας παρότι έχουν αφαιρεθεί οι περιοχές του Δωρίου και της Χώρας" για να προσθέσει ότι "η πρόταση που εγκρίθηκε βασίζεται στο σκεπτικό του Δ.Σ. της πόλης μας και πιστεύω ότι η ενότητα που δημιουργείται αποτελεί μιά ισχυρή οντότητα η οποία διαθέτει κοινά χαρακτηριστικά με κοινές ιστορικές αναφορές, κοινούς στόχους προόδου, κοινή γεωγραφία και ανατυξιακά στοιχεία βασισμένα στο πλαίσιο ανάπτυξης των παραθαλάσιων ιδίως περιοχών κοντά στον Κυπαρισσιακό Κόλπο που αποτελεί σημείο αναφοράς υλοποιώντας με τις συνενώσεις μια δυνατή οντότητα που μπορεί με σχεδιασμό να ατενίσει το μέλλον που αφορά αναμφισβήτητα όλους τους Δήμους της Δυτικής Μεσσηνίας".
Ο κ. Σαμπαζιώτης σχετικά με τις αντιδράσεις που καταγράφονται συμπλήρωσε ότι "καταλαβαίνω ασφαλώς ότι το σχέδιο δημιουργεί προβλήματα και αντιδράσεις σε Φιλιατρά και Γαργαλιάνους δεδομένου ότι διαθέτουν παρόμοια δυναμική με την Κυπαρισσία και θέλουν να αποτελέσουν ένα ξεχωριστό Δήμο, ωστόσο εφοσον η πρόταση του αρμόδιου υπουργείου τελικά ισχύσει, μπορούμε να βρούμε κοινά σημεία επαφής τα οποία θα μας ενώσουν με ανιδιοτελή κριτήρια ώστε να διοχετεύσουμε την ενέργειά μας και την αποφασιστικότητά μας ώστε να δημιουργήσουμε απο κοινού ένα ισχυρό ΔΗΜΟ με ισχυρό αναπτυξιακό προσανατολισμό και πόλο ανάπτυξης προς όφελος όλων των κατοίκων".
Κατέληξε λέγοντας ότι "ο κάθε Δήμος σε αυτή την περίπτωση, μπορεί να αναζητήσει την δική του κατεύθυνση στα σημεία που είναι ισχυρή η παρουσία του, είτε είναι με γεωργική, τουριστική, εμπορική, δοικητική, αστική, οικολογική-ορεινή κ.λ.π. αναφορά. Πρέπει όλοι απο κοινού να συνεισφέρουμε ώστε τα οφέλη που θα προκύψουν να κατανεμηθούν ισόποσα σε όλους τους Δήμους".

Post a Comment

Νεότερη Παλαιότερη