google.com, pub-4409140963597879, DIRECT, f08c47fec0942fa0 Μάγεψαν τους επισκέπτες τα περίπτερα των Δήμων στην Ημερίδα

Μάγεψαν τους επισκέπτες τα περίπτερα των Δήμων στην Ημερίδα

Με βραβεύσεις και απονομές ολοκληρώθηκε η Ημερίδα για τον Τουρισμό που διεξήχθη με επιτυχία, στο αμφιθέατρο του ΤΕΕ, στην Κυπαρισσία. Άνθρωποι του τουρισμού από όλη την περιοχή, πολιτικοί, αυτοδιοικητικοί παράγοντες και πολίτες παρακολούθησαν τις ενδιαφέρουσες εισηγήσεις αλλά και τις απονομές που αναδεικνύουν τον Ξένιο Ζεύς στον τόπο μας καθώς αποτελεί παραδοσιακό τρόπο φιλοξενίας και διακοπών όλο τον χρόνο! Οι Δήμοι παρουσίασαν στα περίπτερα τους τις ομορφιές και τα μνημεία που διαθέτουν καθώς και τις δημιουργίες Συλλόγων τους με βάση τα τοπικά προιόντα δεδομένου ότι κάθε χρόνο συμμετέχουν ενεργά σε δράσεις όπως η Γιορτή Καρπουζιού που διεξάγεται στο Αγρίλι, αλλά και τις εκθέσεις που γίνονται κάθε καλοκαίρι στις έδρες των Δήμων με προιόντα ή εικαστικές δημιουργίες ακόμα και παραδοσιακά χειροποίητα είδη.
Ο Νομάρχης Μεσσηνίας έδωσε στους εισηγητές απο ένα δίτομο έργο για την Μεσσηνία, ένα καλαματιανό μαντήλι αλλά και το καλάθι με τα παραδοσιακά αγροτικά προιόντα της Τριφυλιακής γής με έμφαση στην φιλοξενία που καταγράφεται όλες τις εποχές του έτους σε κάθε γωνιά του τόπου και την ευχή να επιστρέψουν ξανά.
Αλλά και ο Δήμαρχος Κυπαρισσίας κ. Σαμπαζιώτης ως οικοδεσπότης παρέδωσε τόσο στον συμπατριώτη μας κ. Κανελλόπουλο, τον κ. Κωνσταντακόπουλο, αλλά και τον κ. Θέμελη ένα καλάθι με τοπικό οίνο, προιόντα και φυλλάδιο με τις ομορφιές του τόπου μας αποσπώντας θετικά σχόλια για την παρουσία της αιώνιας 'Αρκαδιάς' με την ιστορικότητα, την διαχρονικότητα και τα μνημεία της αλλά και το συνδυασμό βουνό με θάλασσα.
Στον αίθριο χώρο της Ημερίδας υπήρχαν περίπτερα απο τους Δήμους της Τριφυλίας, με όλα τα τοπικά προιόντα και εδέσματα αλλά και έκθεση αφιερωμένη στην ελιά, την ιστορία και τα μνημεία του τόπου μας καθώς οι παραγωγοί και τυποποιητές της περιοχής μας συμμετείχαν ενεργά στην εκδήλωση.

Post a Comment

Νεότερη Παλαιότερη