google.com, pub-4409140963597879, DIRECT, f08c47fec0942fa0 Απαντήσεις σε ερωτήσεις συμβούλων σε προ ημερήσιας διάταξης θέματα στο Δ.Σ. Κυπαρισσίας

Απαντήσεις σε ερωτήσεις συμβούλων σε προ ημερήσιας διάταξης θέματα στο Δ.Σ. Κυπαρισσίας

ΣΟΒΑΡΕΣ απαντήσεις έδωσε ο Δήμαρχος Κυπαρισσίας στα ερωτήματα δημοτικών συμβούλων για ζητήματα που αφορούν την πόλη μας δίνοντας εξηγήσεις για θέματα που δείχνουν να μην γνωρίζουν αρκετοί σύμβουλοι. Εκτός ημερήσιας διάταξης τέθηκε απο τον εκπρόσωπο της ελλάσονος μειοψηφίας κ. Σωτήρη Τσίγγανο για την σκόνη που διαχέεται στους δρόμους της πόλης εξαιτίας των έργων με αποτέλεσμα όπως ανέφερε να δημιουργείται χαοτική εικόνα ζητώντας παρεμβάσεις ενώ κριτική άσκησε και ο κ. Αγγελινάς για το ίδιο θέμα.
Ο κ. Γιώργος Σαμπαζιώτης απάντησε ότι προηγήθηκε σύσκεψη με τους επιβλέποντες μηχανικούς και αποφασίστηκε για το κεντρικό δρόμο Ελ. Βενιζέλου το υλικό εσκαφής και να γίνουν 2 παρεμβάσεις αφού θα χρειαστεί να ξηλωθούν οι τομές μόλις δημιουργηθούν τα φρέάτια καθώς σε αυτή την φάση τοποθετήθηκαν οι αγωγοί. Τα μέτρα που θα ληφθούν είναι το Σαββατοκύριακο να διεξαχθεί πετρελαίωμα κατά μήκος του κεντρικού δρόμου με βυτίο που θα έρθει για τον σκοπό αυτό ακολουθώντας την ειδική σημανση και αν χρειαστεί η ίδια ενέργεια να επαναληφθεί για δεύτερη φορά. Στο τέλος όπως ανέφερε ο κ. Δήμαρχος θα διεξαχθεί συνολική μελέτη για την ρίψη ασφαλοτάπητα σε όλους τους δρόμους της πόλης μέσα απο ενιαία εργολαβία θεωρώντας ότι η ταλαιπωρία είναι προσωρινή ενώ πρόσθεσε ότι τα μπάζα που βρίσκονται κοντά στο Δημοτικό σχολείο θα απομακρυνθούν.
Ο κ. Γκρίτζαλης κατέθεσε ερωτήσεις 1ον για την στέγαση εργατών του Δήμου μετά την μεταφορά του Πυροσβεστικού κλιμακίου σε χώρο που χρησιμοποιείτο, 2ον για δημιουργία γραφείου ΟΑΕΔ στο Δήμο και 3ον ερώτησε γιατί ο οδηγεί ο Αντιδήμαρχος οχήματα του Δήμου παρότι δεν επιτρέπεται.
Ο κ. Σαμπαζιώτης απαντώντας για το 1ο ερώτημα τόνισε ότι τον χαροποιει που δημοτικοί σύμβουλοι ενδιαφέρονται για την καθαριότητα, ενώ για το θέμα των εργατών είπε ότι επεκτάθηκε το Κλιμάκιο της Πυροσβεστικής το οποίο αυξήθηκε σε προσωπικό και γι αυό παραχωρήθηκε ενώ επίκειται η νομιμοποίηση του κτιρίου του Δημοτικού Μεγάρου που κατασκευάστηκε απο το 1960 με φάκελλο που θα υποβληθεί και στον οποιο προβλέπει στατική παρέμβαση και εργασίες υποστήλωσης του κτιρίου οπότε ο χώρος θα βρεθεί. Επισήμανε ότι κάτω απο την ΔΕΥΑΚΥ θα δημιουργηθεί ειδικός χώρος για την στέγαση του εργατοτεχνικού προσωπικού του Δήμου.
Για το 2ο θέμα τονίστηκε ότι υπήρξε ενδιαφέρον απο την προηγούμενη Κυβέρνηση και είχε ειπωθεί ότι οι άνεργοι του ΟΑΕΔ θα μπορούσαν να εξυπηρετηθούν μέσα απο τα ΚΕΠ κάτι που ακόμα δεν έχει υλοποιηθεί.
Τέλος για το 3ο θέμα που τέθηκε κατατέθηκε το γεγονός ότι ο Αντιδήμαρχος κ. Φωτεινόπουλος έχει επαγγελματικό δίπλωμα οδήγησης και επιτελεί έργο για την πόλη που είναι πάνω απο το συμβατικό του έργο για να βοηθήσει τους εργάτες και να προσφέρει στους δημότες, ενώ ο Δήμαρχος δεν απαιτεί η Περιφέρεια άδεια για την οδήγηση του βάν του Δήμου. Επίσης για την καθαριότητα υπάρχει χρονοδιάγραμμα εργσιών με βάση το προσωπικό με μερική απασχόληση που ήρθε πρόσφατα στον Δήμο, ενώ για τα καλντερίμια θα υπάρξει ειδική μέριμνα και φέτος.

Post a Comment

Νεότερη Παλαιότερη