google.com, pub-4409140963597879, DIRECT, f08c47fec0942fa0 Λαμπρός ο εορτασμός των Θεοφανείων στο Λιμάνι!

Λαμπρός ο εορτασμός των Θεοφανείων στο Λιμάνι!

ΜΕ την δέουσα θρησκευτική λαμπρότητα και κατάνυξη γιορτάστηκαν τα Θεοφάνεια στην Κυπαρισσία με την τελετή Καθαγιασμού των Υδάτων στο Λιμάνι της πόλης παρουσία πλήθους κόσμου και χοροστατούντος του Μητροπολίτη Τριφυλίας- Ολυμπίας κ. Χρυσοστόμου, του Δημάρχου της πόλης κ. Σαμπαζιώτη αλλά και του Διοικητή της Αστυνομικής Υποδιεύθυνσης κ. Βλάχου, εκπροσώπων του Λιμενικού σταθμού και αρχών της πόλης.
Η πομπή από τον Ιερό Ναό Ευαγγελίστριας ξεκίνησε από την εθνική οδό και με την παρουσία της Φιλαρμονικής του Δήμου κατέληξε λίγο μετά τις 11 το πρωί στην Αποβάθρα και από εκεί στην ειδική εξέδρα που στήθηκε για τον σκοπό αυτό όπου ο Μητροπολίτης έψαλε το 'Εν Ιορδάνη βαπτιζομένου Σου Κύριε..' Παρά τον δυνατό αέρα κανονικά διεξήχθη η τελετή καθαγιασμού των Υδάτων με την ρίψη του Τιμίου Σταυρού όπου βούτηξαν από τα γειτονικά καΐκια αθλητές του Ναυταθλητικού Ομίλου της πόλης οι οποίοι αψήφησαν τον ιό της γρίπης όπως επισήμανε ο Μητροπολίτης ο οποίος και τους συνεχάρη για το κουράγιο τους..
Τον Σταυρό ανέσυρε η αθλήτρια του ΝΟΚΥ Μαριάννα Μπαγουρδή στην οποία ο Μητροπολίτης απένειμε ένα χρυσό σταυρό σαν ευλογία, ενώ ο κόσμος είχε κατακλύσει από νωρίς την περιοχή για να δώσει το παρών στην όμορφη τελετή. Παρών από την πλευρά του Δήμου ήταν οι Αντιδήμαρχοι κ. Γρηγόρης Γκότσης, Παναγιώτης Φωτεινόπουλος, η Πρόεδρος του Δ.Σ. κα Κωνσταντέλου και δημοτικοί σύμβουλοι.

Post a Comment

Νεότερη Παλαιότερη