google.com, pub-4409140963597879, DIRECT, f08c47fec0942fa0 Πράσινο φως απο τη Νομαρχία για το master plan στο Λιμάνι της πόλης

Πράσινο φως απο τη Νομαρχία για το master plan στο Λιμάνι της πόλης

Το σχέδιο ανάπτυξης για το λιμάνι της Κυπαρισσίας θα στηριχθεί στα συμπεράσματα της μελέτης την οποία εκπονεί ο πρύτανης του Πολυτεχνείου Κωνσταντίνος Μουτζούρης σχετικά με το πρόβλημα του κυματισμού σε αυτό, με συνέπεια την ελλιπή προστασία των σκαφών.
Αυτό επισημάνθηκε στη συνάντηση που είχαν χθες στην Κυπαρισσία ο νομάρχης Μεσσηνίας Δημήτρης Δράκος με το δήμαρχο Γιώργο Σαμπαζιώτη. Στην ίδια συνάντηση τονίστηκε ακόμα ότι το σχέδιο (Master Plan) θα αφορά στη διαμόρφωση της χερσαίας ζώνης του λιμανιού, και θα προβλέπει τον κατάλληλο σχεδιασμό που θα εξυπηρετήσει το διπλό ρόλο του σαν αλιευτικό καταφύγιο, αλλά και σαν τουριστικό λιμάνι.
Παράλληλα, από την Καλαμάτα -χθες το μεσημέρι- ο αντινομάρχης Στάθης Αναστασόπουλος ενημέρωνε ότι η μελέτη για το σχέδιο ανάπτυξης του λιμανιού της Κυπαρισσίας θα προκηρυχθεί από τη Διεύθυνση Τεχνικών Υπηρεσιών της Νομαρχίας και θα συνχρηματοδοτηθεί όπως τονίστηκε μέσω της προγραμματικής σύμβασης μεταξύ της ΝΑΜ, του Δήμου Κυπαρισσίας και του Λιμενικού Ταμείου Μεσσηνίας με προϋπολογιμό 170.000€.
ΤΕΧΝΗΤΟΣ ΥΦΑΛΟΣ
Εξ άλλου, όπως ενημέρωσε η Νομαρχία, ο κ. Δ. Δράκος συζήτησε με το δήμαρχο Κυπαρισσίας το θέμα της πόντισης των τεχνητών υφάλων, στον Κυπαρισσιακό κόλπο. Η υλοποίηση του έργου αυτού -το οποίο ζητούσαν τόσο ο Δήμος Κυπαρισσίας, όσο και οι τοπικοί σύλλογοι αλιέων- εκτιμάται ότι θα αυξήσει τον πληθυσμό των ψαριών, σύμφωνα με σχετική μελέτη από το Ινστιτούτο Αλιευτικής Ερευνας του ΕΘΙΑΓΕ, αλλά και θα δημιουργήσει ένα νέο στόχο εναλλακτικού τουρισμού.

Post a Comment

Νεότερη Παλαιότερη