google.com, pub-4409140963597879, DIRECT, f08c47fec0942fa0 Στο Δ.Σ. το μείζον θέμα της Ολυμπίας Οδού που κινδυνεύει να γίνει..Αιώνια οδός

Στο Δ.Σ. το μείζον θέμα της Ολυμπίας Οδού που κινδυνεύει να γίνει..Αιώνια οδός

ΕΚΤΟΣ ημερησίας διάταξης στην τελευταία συνεδρίαση του Δ.Σ. Κυπαρισσίας τέθηκε το θέμα της Ολυμπίας Οδού με τις πρόσφατες εξελίξεις για την απαξίωση του οδικού άξονα από τον κ. Ζαχαρία Κανελλόπουλο τονίζοντας ότι η Ιόνια οδός θα γίνει Ολυμπία 'με αποτέλεσμα να μην φτάνει ούτε ως το Καιάφα και θεωρώ ότι πρέπει να πάρουμε θέση διότι το θέμα είναι σοβαρό και να κινητοποιηθούμε με τους όμορους Δήμους πριν τις γιορτές’ και πρόσθεσε ότι για το θέμα του ΕΣΠΑ ‘η Κυβέρνηση μίλησε για επαναδιαπραγμάτευση του 80% του ΕΣΠΑ γεγονός που σημαίνει ότι πλέον θα μείνει το ΕΣΠΑ μόνο στην Αττική και όχι στην περιφέρεια και επιτέλους να πάρουμε θέση σοβαρά' . Το θέμα όπως εξήγησε είναι σημαντικό αφού ελοχεύει ο κίνδυνος να χαθούν πόροι για την περιφέρεια και άρα για τον τόπο μας.
Ο κ. Πετρόπουλος σχετικά με το πρώτο θέμα εξήγησε συμφωνώντας ότι ‘υπάρχει τελεσίδικη απόφαση της Ε.Ε. και πρέπει να είμαστε σε επιφυλακή ώστε η οδός να μην περάσει στην Τρίπολη και ιδίως της πρότασης που υπάρχει για παράκαμψη του Καιάφα με απόληξη κοντά στη Ζαχάρω και υπάρχει η δεύτερη λύση να περάσει στα βουνά και να καταλήγει στη Ζαχάρω’. Ο κ. Τσίγγανος υποστήριξε συμφωνώντας με τους προλαλήσαντες ότι ‘υπάρχει πρόβλημα μετά την υπογραφή της προγραμματικής σύμβασης και τις απαλλοτριώσεις που σχεδιάζονται και θυμόμαστε ότι τον Ιούνιο ο κ. Ξανθόπουλος μας είχε αναφέρει ότι μπορεί να επιλεγεί η λύση του μπουκαλιού με ενοποίηση του δρόμου κάτω από την Ζαχάρω και το μεγάλο πρόβλημα εστιάζεται πλέον στο κόστος, ενώ το ΥΠΕΧΩΔΕ μάλλον προσανατολίζεται στην λύση του μπουκαλιού και πλέον τώρα το Δημόσιο πληρώνει ρήτρες για την εγκατάσταση του εργολάβου’.
Εκτός ημερήσιας διάταξης πάντως τέθηκαν ερωτήματα που αφορούν την δραστηριότητα του Δήμου και δόθηκαν οι απαραίτητες εξηγήσεις απο την πλευρά των Αντιδημάρχων και του κ. Δημάρχου για θέματα που αφορούν τους δημότες και τα διαμερίσματα.

Post a Comment

Νεότερη Παλαιότερη