Με ήπια συμπτώματα γρίπης μαθητής Λυκείου

Σε ένα μαθητή Λυκείου στην Τριφυλία επιβεβαιώθηκε τις προηγούμενες ημέρες νέα γρίπη και αποτελεί το πρώτο επιβεβαιωμένο κρούσμα στη μεσσηνιακή εκπαιδευτική κοινότητα.
Ο μαθητής είναι μια χαρά στην υγεία του, τα συμπτώματα της γρίπης ήταν ήπια, δε χρειάσθηκε καν να νοσηλευτεί και απλώς παρέμεινε κλινήρης μέχρι την πλήρη ανάρρωσή του.
Τα μέτρα για την γρίππη
Η ενημέρωση στα σχολεία από τη Διεύθυνση Υγείας συνεχίζεται καθημερινά, ενώ επίσκεψη έχει προγραμματισθεί και στο ΤΕΙ. Σε όλα τα σχολεία έχουν τοποθετηθεί μηχανήματα με αντισηπτικό τζελ (σε κάθε αίθουσα), ενώ έχουν δοθεί οδηγίες για το τι πρέπει να γίνει σε περίπτωση επιβεβαίωσης κρούσματος.
Όπως σημείωσε η διευθύντρια Υγείας Κατερίνα Σπέντζουρα, σε όλα τα σχολεία μοιράζεται έντυπο υλικό. Δεν υπάρχει ανησυχία και το μόνο αξιοσημείωτο είναι πως οι γονείς ζητούν να ενημερωθούν αναλυτικά για το θέμα των εμβολίων. Ζητούν, κυρίως, να μάθουν πώς θα γίνουν τα εμβόλια και αν θα έχουν παρενέργειες.
Καθημερινά απ’ όλα τα σχολεία, με ευθύνη του κάθε διευθυντή, ενημερώνεται η Περιφέρεια και εν συνεχεία το υπουργείο Παιδείας, για όλες τις απουσίες μαθητών. Όλα τα στοιχεία αξιολογούνται από το Εθνικό Κέντρο Υγείας. Το μοναδικό περιστατικό που έχει καταγραφεί στη Μεσσηνία, όπως επιβεβαίωσε και η κα Σπέντζουρα, είναι του μαθητή από την Τριφυλία, στον οποίο οι εξετάσεις βγήκαν θετικές.
Απο το 'Θάρρος'
Share on Google Plus

About kyparissiotis