google.com, pub-4409140963597879, DIRECT, f08c47fec0942fa0 Ευρυζωνικό δίκτυο υψηλών ταχυτήτων απο το Δήμο Κυπαρισσίας

Ευρυζωνικό δίκτυο υψηλών ταχυτήτων απο το Δήμο Κυπαρισσίας

Αρχισε να λειτουργεί το πρώτο στάδιο του ευρυζωνικού δικτύου του Δήμου Κυπαρισσίας. Αφορά την ολοκλήρωση του Δικτύου (σχεδιασμός ζεύξεων δικτύου, σημεία εγκατάστασης κεραιών κλπ) που αναπτύχθηκε στα πλαίσια υλοποίησης του έργου: «Ανάπτυξη Ασύρματου Ευρυζωνικού Δικτύου τοπικής πρόσβασης στο ΔΗΜΟ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑΣ», όπως εγκρίθηκε για ένταξη στο προγραμμα του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Κοινωνία της Πληροφορίας» (Ε. Π. «ΚτΠ»). Στόχος ειναι να καλύψει όλα τα δημοτικά διαμερίσματα του Δήμου.
Το έργο στοχεύει στη δημιουργία ενός ενιαίου Ασύρματου Ευρυζωνικού Δικτύου (WLAΝ - Wireless Local Area Network) υψηλών ταχυτήτων. Έμμεσο στόχο αποτελεί η σύνδεση Φορέων της Δημόσιας Διοίκησης (Δ. Δ. ) στο ΣΥΖΕΥΞΙΣ μέσω των ευρυζωνικών δικτύων τοπικής πρόσβασης που θα αναπτυχθούν ή θα χρησιμοποιηθούν ως υπηρεσία, καθώς και η σύνδεση Φορέων Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης μέσω ευρυζωνικών δικτύων τοπικής πρόσβασης στο υπάρχον σχολικό δίκτυο EDUNET και στο δίκτυο κορμού ΕΔΕΤ.
Το δίκτυο θα παρέχει δικτυακές υπηρεσίες διασύνδεσης υψηλής ταχύτητας σε φορείς του δημοσίου (καταρχήν στους τομείς της Εκπαίδευσης, Έρευνας, Υγείας και Δημόσιας Διοίκησης).
Άμεσα ωφελούμενοι από το έργο θα είναι όλες οι υπηρεσίες και οι φορείς της Εκπαίδευσης, Έρευνας, Υγείας και Δημόσιας Διοίκησης στην περιοχή της Δήμο Κυπαρισσίας, ενώ κατ’ ουσία ωφελούμενοι θα είναι όλοι οι πολίτες της ευρύτερης περιοχής της πόλης της Δήμο Κυπαρισσίας. Το έργο αφορά την Ανάπτυξη Ευρυζωνικών Δικτύων Τοπικής Πρόσβασης με χρήση αμιγώς ασυρμάτων ζεύξεων στο Δήμο Κυπαρισσίας με βασικό στόχο: τα ασύρματα ευρυζωνικά δίκτυα να συνδέουν τα κτίριο δημοσίου συμφέροντος του Δήμου Κυπαρισσίας με το κεντρικό κτίριο του Δήμου (δημαρχείο Κυπαρισσίας) στο οποίο θα καταλήγει το Εθνικό Δίκτυο Δημόσιας Διοίκησης «ΣΥΖΕΥΞΙΣ».
Η χρήση ασύρματων ζεύξεων, επιτρέπει την υλοποίηση του δικτύου χωρίς την όχληση που συνήθως συνδέεται με τη δημιουργία άλλων καλωδιακών υποδομών (αποφεύγονται εκσκαφές, διατάραξη οικιστικού ιστού και δρόμων, επιτυγχάνεται ταχύτερη ανάπτυξη του δικτύου στην πόλη). Λόγω της υποστήριξης της τοπικής αυτοδιοίκησης και των φορέων διασύνδεσης στο δίκτυο, εξασφαλίζεται με σιγουριά ο τερματισμός των ασύρματων ζεύξεων μέσα στην πόλη.
Η ανάπτυξη του εν λόγω ασύρματου δικτύου τοπικής πρόσβασης συμβάλει στην ανάπτυξη τηλεπικοινωνιακών υπηρεσιών ευρείας ζώνης στην ευρύτερη περιοχή του Δήμου Κυπαρισσίας και ικανοποιεί τις αναγνωρισμένες ανάγκες για τη λειτουργία και διασύνδεση των φορέων της Δημόσιας Διοίκησης και μελλοντικά τη δυνατότητα εκμετάλλευσης με ιδιώτες φορείς.
Επίσης το δίκτυο θα παρέχει δικτυακές υπηρεσίες διασύνδεσης υψηλής ταχύτητας σε φορείς δημοτικού και δημοσίου ενδιαφέροντος, με προτεραιότητα στους τομείς της Εκπαίδευσης, Δημόσιας Τάξης, Υγείας και Δημόσιας Διοίκησης. Οπως είπαμε και πάρα πάνω αυτή ειναι η πρώτη φάση του εργου. Ακολουθεί και η δεύτερη με το 'hot spot' για την ελεύθερη πρόσβαση στο INTERNET. Το πρόγραμμα αυτό θα καλύψει πειραματικά κεντρικά σημεία της πόλης.

Post a Comment

Νεότερη Παλαιότερη