google.com, pub-4409140963597879, DIRECT, f08c47fec0942fa0 Κολυμβητήριο, μελέτης και θέση Περιπτέρου εξετάστηκαν στο Δ.Σ. Κυπαρισσίας

Κολυμβητήριο, μελέτης και θέση Περιπτέρου εξετάστηκαν στο Δ.Σ. Κυπαρισσίας

ΤΑ θέματα εκτός ημερήσιας διάταξης μονοπώλησαν ξανά την πρόσφατη συνεδρίαση του Δ.Σ. Κυπαρισσίας. Αρχικά το Σώμα ασχολήθηκε με το θέμα του Κολυμβητηρίου της πόλης, στις Εργατικές κατοικίες μετά απο έγγραφο της Γ.Γ. Αθλητισμού προκειμένου να γίνει παραλαβή του έργου την ερχόμενη εβδομάδα. Αποφασίστηκε τουλάχιστον δύο θέσεις τεχνικών να προβλεφτούν ώστε με σύμβαση έργου λόγω του κατεπείγοντος να στελεχώσουν το κολυμβητήριο. Επίσης τέθηκαν ζητήματα που αφορούσαν τις παρεμβάσεις στον περιβάλλοντα χώρο για δημιουργία Πάρκινγκ, τα έργα διαμόρφωσης περιβάλλοντος καθώς και της εισόδου πρόσβασης από τον επαρχιακό δρόμο στις εγκαταστάσεις του Κολυμβητηρίου και τις εργατικές κατοικίες. Τα εγκαίνια θα διεξαχθούν στις 3 Αυγούστου στις 6 το απόγευμα.
Στα θέματα ημερήσιας διάταξης ομόφωνα αποφασίστηκε η έγκριση της συνταχθείσας οικονομοτεχνικής μελέτης και των απαραίτητων ενεργειών για τροποποίηση συστατικής πράξης της Δ.Ε.Υ.Α.ΚΥ. Ουσιαστικά προστίθεται ένα επιπλέον αντικείμενο στην υπηρεσία η οποία πλέον θα ασχολείται με την 'πράσινη ενέργεια' και την εγκατάσταση φωτοβολταικών πάρκων μελλοντικά. Επίσης τοποθετήθηκαν εκπρόσπωποι της Επιτροπής για την Μελέτη εκτέλεσης δασοτεχνικών έργων του 2009, ενώ ορίστηκε Επιτροπή ελέγχου της Δημοτικής Αγοράς με υπεύθυνος τους δημοτικούς υπαλλήλους κ. Μπούζα, κ. Ράμμο.
Ενδιαφέρον όμως παρουσίασε η απόφαση της Νομαρχίας Μεσσηνίας για τοποθέτηση περιπτέρου στην πόλη και χορήγηση άδειας σε Πολεμιστή της τουρκικής εισβολής στην Κύπρο. Ακούστηκαν διάφορες απόψεις οι οποίες συζητήθηκαν και τελικά ψηφίστηκε η πρόταση για θέση στην οδό Ναυαρίνου επι του Εθνικού δρόμου απέναντι απο την Ευαγγελίστρια. Η θέση αυτή θεωρείται ότι εξυπηρετεί όχι μόνο τους κατοίκους της παραλίας, τους λουόμενους και τους διερχόμενους απο τον εθνικό δρόμο αλλά και την πόλη δεδομένου ότι η περιοχή Παραλίας αναπτύσσεται. Η πρόταση εγκρίθηκε κατά πλειοψηφία όπου συμφώνησαν και εκπρόσωποι της αντιπολίτευσης, ενω προτάσεις για χωροθέτηση κοντά στην Ελευθερίου Βενιζέλου θεωρήθηκαν ως μη συμφέρουσες για την εξυπηρέτηση του κοινού.

Post a Comment

Νεότερη Παλαιότερη