google.com, pub-4409140963597879, DIRECT, f08c47fec0942fa0 Δυναμική παρουσία στην 3η Γιορτή Καρπουζιού Μεσσηνίας

Δυναμική παρουσία στην 3η Γιορτή Καρπουζιού Μεσσηνίας

ΟΛΟΚΛΗΡΩΘΗΚΑΝ το Σαββατοκύριακο οι εκδηλώσεις για την 3η Γιορτή Καρπουζιού Μεσσηνίας με επίκεντρο το Αγρίλι Φιλιατρών μέσα απο 30 περίπου περίπτερα πλημμυρισμένα απο γεύσεις απο το δροσερό προιόν της Τριφυλίας αλλά κυρίως και συνθέσεις με βάση το προιόν απο κέικ καρπούζι και ζελέ μέχρι και σφηνάκι που γεύθηκαν οι επισκέπτες γνωρίζοντας ότι το καρπούζι χάρη στο κόκκινο χρώμα του έχει και αντικαρκινικές ιδιότητες.
Στους χαιρετισμούς των επισήμων ο Νομάρχης Μεσσηνίας κ. Δράκος εξέφρασε την πίστη ότι η αυτοδιοίκηση τοπική και Νομαρχιακή πάντα θα βρίσκεται κοντά στον αγροτικό κόσμο γιατί με τον τρόπο αυτό στηρίζεται η τοπική οικονομία, προσθέτοντας ότι θα υποστηρίξει την ιδέα της χρονιάς ώστε στο Αγρίλι να λειτουργήσει Εκθεση Τοπικών Προιόντων σε ετήσια βάση αναδεικννύοντας τις γευσιγνωστικές ιδιότητες του προιόντος.
Ο Δήμαρχος Κυπαρισσίας κ. Γιώργος Σαμπαζιώτης -η παρουσία του οποίου αναγνωρίστηκε απο τους διοργανωτές δεδομένου ότι ο Δήμος προσέφερε τα περίπτερα του χώρου- υπογράμμισε την σημαντική συνοχή και συνεργασία όλων των εμπλεκόμενων φορέων για να συνεχιστεί η πρωτοβουλία και υποστήριξε ότι οι Δήμοι της Τριφυλίας θα συμμετέχουν ενεργά σε κάθε τέτοια προσπάθεια. Ο κος Σαμαπζιώτης υποστήριξε ότι η αυτοδιοίκηση και η τοπική οικονομία εξαρτάται από τους αγρότες μας γιατί η περιοχή αυτή βασίζεται σε δυο τομείς. Στον πρωτογενή της αγροτικής παραγωγής, και τον τριτογενή τομέα του Τουρισμού. Ολοκληρώνοντας τις ευχές του για καλές αποδόσεις, υπογράμμισε ότι του χρόνου η γιορτή αυτή θα είναι και καλύτερη και πολύ πιο δυνατή.

Στο περίπτερο του Δήμου εκτός απο το κ. Δήμαρχο και τον Αντιδήμαρχο κ. Γρηγόρη Γκότση, το παρών έδωσαν ο Πρόεδρος της ΔΕΥΑΚΥ κ. Γιάννης Σταθόπουλος, η Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Γ. Κωνσταντέλου, εκπρόσωποι τοπικών φορέων ενώ το επισκέφθηκαν οι εκπρόσωποι των όμορων Δήμων όπως ο Δήμαρχος Φιλιατρών κ. Ξύγκας, Αυλώνος κ. Φιλντίσης, ο αντιδήμαρχος των Γαργαλιάνων, ο κ. Αντινομάρχης κ. Καφαντάρης και αρκετοί επισκέπτες.


Η φωτο απο τους επίσημους προέρχεται απο το filiatranews

2 Σχόλια

Νεότερη Παλαιότερη