google.com, pub-4409140963597879, DIRECT, f08c47fec0942fa0 Ανάδειξη και δημιουργία Καλντεριμιών στο 'Κάστρο των Γιγάντων'

Ανάδειξη και δημιουργία Καλντεριμιών στο 'Κάστρο των Γιγάντων'

ΕΠΙΣΚΕΨΗ- αυτοψία στο διατηρητέο οικισμό της Ανω Πόλης μαζί με τον Δήμαρχο Κυπαρισσίας διενήργησε κλιμάκιο της 26ης Εφορίας Βυζαντινών Αρχαιοτήτων με σκοπό την ανάδειξη των καλντεριμιών στο Κάστρο των Γιγάντων.
Μιλώντας στους δημοσιογράφους ο Δήμαρχος Κυπαρισσίας κ. Γιώργος Σαμπαζιώτης τόνισε ότι 'σκοπός του Δήμου αποτελεί η προτεραιότητα να συντηρηθούν και να επισκευασθούν τα Καλντερίμια που υπέστησαν φθορές απο το χρόνο και να αποτελέσουν ένα ολοκληρωμένο δίκτυο περιπατικού τουρισμού και επισκεψιμότητας, στην Άνω Πόλη που θα παρέχει στον επισκέπτη ομαλή περιήγηση περπατώντας στα καλντερίμια εξευρενώντας κάθε γωνιά της ιστορίας του τόπου. Οι επαφές με την 26η Εφορεία Βυζαντινών Αρχαιοτήτων αφορούσαν επίσης την δειγματοληπτική κατασκευή ενός δείγματος καλντεριμιού απο λαξευμένη πέτρα, με στόχο όταν η υπηρεσία συμφωνήσει με τεχνοτροπία του δείγματος να προχωρήσει στην κατασκευή του.
Το δοκιμαστικό καλντερίμι κατασκευάζεται νότια της κεντρικής εισόδου του Κάστρου σε μήκος περίπου 6 μέτρων και μελλοντικά θα αφορά περιμετρικά τις εισόδους του Κάστρου ενώ μετά το Πάσχα θα πραγματοποιηθεί νέα αυτοψία ώστε να δοθεί το πράσινο φως. Τελικός σκοπός θα είναι να δημιουργηθεί ένα δίτκυο καλντεριμιών για ομαλή επισκεψιμότητα στο Κάστρο των Γιγάντων περίπου για 1.500 τ.μ. στους περιβάλλοντες χώρους. Η Ανω Πόλη αξίζει να σημειωθεί ότι όλο και περισσότερο προσελκύει το ενδιαφέρον των επισκεπτών το τελευταίο χρονικό διάστημα.

Post a Comment

Νεότερη Παλαιότερη