google.com, pub-4409140963597879, DIRECT, f08c47fec0942fa0 Πλούσιο το πρόγραμμα εορτασμού της Εθνικής Ανεξαρτησίας

Πλούσιο το πρόγραμμα εορτασμού της Εθνικής Ανεξαρτησίας

ΕΝΩΤΙΚΟΣ αναμένεται να είναι και φέτος ο εορτασμός της Εθνικής Ανεξαρτησίας στη Κυπαρισσία σύμφωνα με το πλούσιο πρόγραμμα των εκδηλώσεων που θα διεξαχθούν στη πόλη. Συγκεκριμένα την Τετάρτη το πρωί στις 7.30 π.μ. θα γίνει έπαρση της Σημαίας από τους Προσκόπους στο Ηρώο της Επάνω Πόλεων και στη συνέχεια η Φιλαρμονική θα αναβιώσει το παλαιό έθιμο στο Κανονάκι του Κάστρου παίζοντας τον Εθνικό Ύμνο και Εμβατήρια. Στη συνέχεια θα περάσει από διάφορα κεντρικά σημεία της κάτω πόλεως παιανίζοντας θριαμβευτικά Θούρια και Εμβατήρια.
Στις 10.30 π.μ. θα προσέλθουν όλα τα Σχολεία, Σωματεία, Σύλλογοι με τις σημαίες τους στην πλατεία της Επάνω Πόλεως και όλοι μαζί θα μεταβούν στον Ιερό Ναό «ΑΓΙΑ ΤΡΙΑΔΑ» όπου στις 11.00 π.μ. θα γίνει επίσημη ΔΟΞΟΛΟΓΙΑ. Μετά τη δοξολογία εντός του Ναού θα εκφωνηθεί ο Πανηγυρικός της ημέρας από τον κ. Κακούτη Ευστάθιο Συνταξιούχο Εκπαιδευτικό με θέμα «Μια λάμψη από την Πυρκαγιά του Έπους του 21…»
Στη συνέχεια θα γίνουν οι παρακάτω εκδηλώσεις στο Ηρώο της Επάνω Πόλεως: Επιμνημόσυνη δέηση από τον Σεβασμιότατο Μητροπολίτη Τριφυλίας & Ολυμπίας κ.κ. Χρυσόστομο με τον Ιερό Κλήρο. Κατάθεση στεφάνων από τους:
1. Δήμαρχο Κυπαρισσίας
2. Διευθυντή Αστυνομικής Υποδιεύθυνσης Κυπαρισσίας
3. Λιμενάρχη Λιμενικού Σταθμού Κυπαρισσίας
4. Προϊστάμενο Πυροσβεστικού Κλιμακίου Κυπαρισσίας
5. Από τον Εκπρόσωπο Τοπικού Τμήματος ΠΕΑΕΑ
6. Απο τον Εκπρόσωπο του Συλλόγου Θυμάτων Αναπήρων Πολέμου
7. Από τους Προσκόπους
8. Από τα Σχολεία
9. Από τα Αθλητικά Σωματεία.
Θα τηρηθεί ενός λεπτού σιγή για τους Ένδοξους Ήρωές μας και θα γίνει ανάκρουση του Εθνικού ύμνου. Στις 12.15 μ.μ. θα αρχίσει η παρέλαση της Φιλαρμονικής, μαθητών, τμημάτων ΜΕΣΚ, Αθλητικών Σωματείων και Προσκόπων στην οδό 25ης Μαρτίου, μπροστά από τους επισήμους. Μετά το πέρας της παρελάσεως ο κ. Δήμαρχος και το Δημοτικό Συμβούλιο θα δεχθούν τις ευχές του Λαού της πόλεως στη νέα αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου. Στις 5.00 μ.μ. στην Κεντρική πλατεία της πόλεως θα γίνουν χοροί από μαθητές των Δημοτικών Σχολείων, του Γυμνασίου, του Λυκείου και από τα χορευτικά Τμήματα του ΜΕΣΚ.

Post a Comment

Νεότερη Παλαιότερη