google.com, pub-4409140963597879, DIRECT, f08c47fec0942fa0 Προυπολογισμός ρεκόρ 15 εκ. Ευρώ ψηφίστηκε στο Δ.Σ. Κυπαρισσίας

Προυπολογισμός ρεκόρ 15 εκ. Ευρώ ψηφίστηκε στο Δ.Σ. Κυπαρισσίας

ΕΓΚΡΙΘΗΚΕ με ομοφωνία ο Προυπολογισμός του Δήμου Κυπαρισσίας για το 2009 στη χθεσινή συνεδρίαση του Δ.Σ. με το μοναδικό θέμα που τέθηκε προς διαβούλευση. Στη συνεδρίαση η Αντιπολίτευσης εξέφρασε προτάσεις και μερικές αντιρρήσεις σχετικά με έργα που έχουν εγγραφεί σε κωδικούς δίνοντας έμφαση στην εκτέλεσήτους ιδίως στα δημοτικά διαμερίσματα. Η συνεδρίαση περιλάμβανε τοποθετήσεις δημοτικών συμβούλων για την κατεύθυνση του Προυπολογισμού, τα έργα που υλοποιούνται με αυτεπιστασία καθώς και τις τροποποιήσεις που αναμένεται να συμβούν εντός του έτους.
Ο Δήμαρχος Κυπαρισσίας κ. Σαμπαζιώτης εξήγησε ότι ο Προυπολογισμός ανέρχεται στα 15 εκ. Ευρώ και ανέλυσε ακολούθως τις προτεραιότητες της συμπολίτευσης αναλύοντας τα έργα που βρίσκονται σε εξέλιξη, αλλά και τις βασικές κατευθύνσεις που αποδίδει η Δημοτική αρχή για ισονομία και ισοπολιτεία μεταξύ έδρας τους Δήμου και των Δ.Δ. Το πιο ενδιαφέρον κομμάτι της συζήτησης αποτέλεσε το γεγονός ότι 'για πρώτη φορά εγγράφεται σε Προυπολογισμό το έργο του Βιολογικού καθαρισμού το οποίο διαχειρίζεται εξ ολοκλήρου ο Δήμος απο τα ταμεία της Περιφέρειας Πελοποννήσου, ενώ βαρύτητα θα δοθεί σε κρίσμια έργα όπως το αποχετευτικό με τα δίκτυά του στην παραλία της πόλης, το 1,7 εκ. Ευρώ για το δίκτυο Ομβρίων αλλά και σωρεία μελετών'. Τα έργα επίσης στα οποία εστίασε ο κ. Δήμαρχος αφορούν μεταξύ άλλων τα Καλντερίμια της Ανω Πόλης, την εφαρμογή ευρυζωνικής πρόσβασης στο Δήμο, την διαδημοτική συνεργασία για δημιουργία ηλεκτρονικής Πύλης υπηρεσιών που αφορά τους Δήμους Αετού, Δωρίου, Είρας, Τριπύλας, Αυλώνος καθώς και η ολοκλήρωση φωτισμού της Ελ. Βενιζέλου και 25ης Μαρτίου.
ΑΥΞΗΤΙΚΣ ΤΑΣΕΙΣ ΣΕ ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΜΕΛΕΤΩΝ
Μάλιστα για τις μελέτες θα υπάρξει αύξηση περίπου 40% περίπου ώστε να οριστικοποιηθεί η μελετητική ωριμότητα των έργων για την άμεση ενταξή τους στη Δ Προγραμματική περίοδο. Παράλληλα προέβη σε αναφορές σχετικά με την χρηματοδότηση της μελέτης για την αποκατάσταση του κτιρίου της Ε.Τ.Ε., το ζήτημα του οικήματος Κάμπρα δίπλα στο Λαογραφικό Μουσείο, την ανακατασκευή των πηγών Αι λαγούδη, τον φωτισμό εθνικών οδών αλλά και σε μελέτες που αφορούν την έδρα του Δήμου και τα Διαμερίσματα με ισότιμη συμμετοχή. Τέλος δόθηκαν απαντήσεις σε προτάσεις και ερωτήματα δημοτικών συμβούλων για κωδικούς έργων.

Post a Comment

Νεότερη Παλαιότερη