google.com, pub-4409140963597879, DIRECT, f08c47fec0942fa0 ΝΑ ΠΑΡΘΟΥΝ ΠΙΣΩ ΟΙ ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ ΣΤΗ ΜΕΣΣΗΝΙΑ

ΝΑ ΠΑΡΘΟΥΝ ΠΙΣΩ ΟΙ ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ ΣΤΗ ΜΕΣΣΗΝΙΑ

 Το συνδικάτο υπαλλήλων στον ιδιωτικό τομέα καταγγέλλει το κύμα απολύσεων του τελευταίου διαστήματος από τη εταιρεία BLAUEL όπως και την εργοδοσία του ασύλου ανιάτων - "η στέγη της εκκλησίας".

Η εταιρεία BLAUEL η οποία μάλιστα έχει γνωρίσει τεράστια ανάπτυξη τα τελευταία χρόνια, τώρα επικαλούμενη πτώση τζίρου προβαίνει σε 5 απολύσεις, στέλνοντας εργαζόμενους με χρόνια προϋπηρεσίας στο δρόμο.
Οι εργαζόμενοι που παράγουν τα πάντα, καλούνται να βάλουν πλάτη και να κάνουν θυσίες τον καιρό της ανάπτυξης και για να μη χάσουν ούτε δεκάρα από τα κέρδη τους οι μεγαλοεπιχειρηματίες πληρώνουν και τη χασούρα με απολύσεις και μειώσεις μισθών.

Από την άλλη η Μητρόπολη Μεσσηνίας η οποία αποτελεί την εργοδοσία του ασύλου ανιάτων, χτυπάει λυσσαλέα τους εργαζόμενους παρότι δικαιώθηκαν δικαστικά με ασφαλιστικά μέτρα. Απολύει ξανά εργαζόμενη μέλος της εξελεγκτικής επιτροπής του Εργατικού Κέντρου Καλαμάτας επειδή έκανε το μεγάλο "έγκλημα" μαζί με τους συναδέλφους της να φτιάξουν σωματείο για να διεκδικήσουν τα δικαιώματα τους.

Η συμπόνια και η καλοσύνη όπως και η "εταιρία - οικογένεια" διαρκούν όσο είναι μεγάλος ο τζίρος των επιχειρήσεων, πάνε περίπατο όμως αν θιγούν έστω και λίγο τα κέρδη των μεγαλοεργοδοτών.

Απαιτούμε να παρθούν πίσω τώρα οι απολύσεις και να μη θιγεί κανένα δικαίωμα των εργαζομένων. Καλούμε κάθε φορέα και σωματείο της πόλης, κάθε εργαζόμενο να πάρει θέση και να δείξει την αλληλεγγύη και τη συμπαράσταση του στους απολυμένους.


Post a Comment

Νεότερη Παλαιότερη