google.com, pub-4409140963597879, DIRECT, f08c47fec0942fa0 Η ΕΠΙΣΙΤΙΣΤΙΚΗ ΚΡΙΣΗΣ ΑΠΕΙΛΕΙ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΛΟΓΩ ΤΟΥ ΠΟΛΕΜΟΥ

Η ΕΠΙΣΙΤΙΣΤΙΚΗ ΚΡΙΣΗΣ ΑΠΕΙΛΕΙ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΛΟΓΩ ΤΟΥ ΠΟΛΕΜΟΥ

  



Η Ουκρανία θεωρείται ο «φούρνος ψωμιού» της Ευρώπης και η εισβολή της Ρωσίας θα πλήξει σημαντικά την παραγωγή τροφίμων.

Υπό τον φόβο μιας ευρείας πολεμικής σύγκρουσης στην Ουκρανία, οι τιμές σε σιτάρι, κριθάρι και καλαμπόκι έχουν ήδη πάρει την ανιούσα και αυτές που καταγράφηκαν χθες, ήταν πρωτοφανείς στις διεθνείς αγορές.

Αχαΐα: Γιατί σε λίγο θα πούμε το ψωμί, ψωμάκι; Ράλι ανόδου σε καύσιμα και ενέργεια

Ο Γιώργος Κεπενός.

Ο πατρινός αλευροβιομήχανος Γιώργος Κεπενός, με δηλώσεις του στην εφημερίδα «Πελοπόννησος», δεν έκρυψε την βαθιά ανησυχία του, για την κατάσταση που διαμορφώνεται από χθες τα ξημερώματα: «Να εύχεστε να τελειώνει όσο το δυνατόν πιο γρήγορα αυτή η κατάσταση, γιατί αν συνεχιστεί θα γίνει μη διαχειρίσιμη. Ξυπνήσαμε σήμερα το πρωί και το σιτάρι στην αγορά της Ευρώπης ξεκίνησε να διαπραγματεύεται με επιπλέον 47 ευρώ σε σχέση με την προηγούμενη ημέρα», είπε.

Σύμφωνα με τον πίνακα τιμών που μας έστειλε ο πρόεδρος της αλευροβιομηχανίας Δημήτρης Κεπενός, το σιτάρι ξεκίνησε χθες το πρωί να διαπραγματεύεται στο Χρηματιστήριο του Παρισίου που καλύπτει όλη την αγορά της Ευρώπης, στην τιμή των 318,50 ευρώ ο τόνος και αυτομάτως εκτοξεύθηκε στην τιμή ρεκόρ των 344 ευρώ ο τόνος, όταν το απόγευμα της Τετάρτης η τιμή του εμπορεύματος είχε κλείσει στα 297 ευρώ ο τόνος.

Οπως σημείωσε ο Γιώργος Κεπενός, Ρωσία και Ουκρανία αντιπροσωπεύουν περίπου το 30% των παγκόσμιων εξαγωγών σιταριού και το 20% των παγκόσμιων προμηθευτών καλαμποκι

ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ ΕΔΩ https://kyparissialive.blogspot.com/2022/03/blog-post_71.html

Post a Comment

Νεότερη Παλαιότερη