google.com, pub-4409140963597879, DIRECT, f08c47fec0942fa0 Στην Ελλάδα, η σπατάλη φαγητού περνά τον παγκόσμιο μέσο όρο

Στην Ελλάδα, η σπατάλη φαγητού περνά τον παγκόσμιο μέσο όρο


 Το 17% όλου του φαγητού στη Γη καταλήγει στα σκουπίδια χωρίς να καταναλωθεί, σύμφωνα με νέα διεθνή έρευνα Στα σκουπίδια των νοικοκυριών, των εστιατορίων και άλλων υπηρεσιών κατέληξαν περίπου 931 εκατομμύρια τόνοι φαγητού ή το 17% της συνολικής ποσότητας τροφίμων, διαθέσιμων στους καταναλωτές παγκοσμίως, το 2019, χωρίς να καταναλωθούν, σύμφωνα με μία νέα μελέτη επιστημόνων των Ηνωμένων Εθνών. Όπως προκύπτει από τα στοιχεία, το 61% των πεταμένων τροφών προήλθε από τα νοικοκυριά, το 26% από τις διάφορες υπηρεσίες τροφίμων και το 13% από τα καταστήματα εστίασης. 

Εκτιμάται ότι, ανά κεφαλή σε παγκόσμιο επίπεδο, ένας άνθρωπος πετάει στα σκουπίδια κάθε χρόνο 121 κιλά τροφίμων, με τα 74 κιλά από αυτά να πετιούνται από τον τομέα των νοικοκυριών. Στην Ελλάδα, η σπατάλη φαίνεται να είναι μεγαλύτερη από τον μέσο παγκόσμιο όρο, αφού εκτιμάται ότι ανά κεφαλή, ετησίως, πετιούνται από τα ελληνικά νοικοκυριά 142 κιλά διαθέσιμου φαγητού...

Post a Comment

أحدث أقدم