google.com, pub-4409140963597879, DIRECT, f08c47fec0942fa0 ΧΡΟΝΟΓΡΑΦΗΜΑ: Ο Βοεβόδας πασάς, η Αρκαδιά και η Ελένη Χαμέρη...

ΧΡΟΝΟΓΡΑΦΗΜΑ: Ο Βοεβόδας πασάς, η Αρκαδιά και η Ελένη Χαμέρη...


 Χρονογράφημα  Του Παναγιώτη Αντωνόπουλου


 Η Ελένη Χαμέρη αιθέρια ανέμιζε έξω από τον οντά του στο χώρο, τόσο όσο αρκούσε για να του πυρπολεί την καλπάζουσα φαντασία του και να τον τρελαίνει. Και ο Τούρκος δεν έκανε τίποτα από το να τη γδύνει άπληστα με τα μάτια τη μέρα και τη νύχτα στα όνειρά του. 

            Βαλαντωμένος λαχταρούσε να την κάνει γυναίκα του. Της έταζε λαγούς με πετραχήλια  αλλά εκείνη κιαλάριζε τον Αυγερινό Χούντρα, νέο Έλληνα, ομοαίματο, ομόγλωσσο και ομόθρησκο. Προσπάθησε να βρει τρόπο να τον αποφύγει, το βίο της να ενώσει με τον  κομψεπίκομψο αγαπημένο της νεαρό. Έτσι μια μέρα η καλλονή Ελένη του είπε << δεν μπορούμε να παντρευτούμε γιατί είσαι τούρκος κι εγώ ρωμιά >>. Θηρίο ο ρυτιδωμένος, μακάρισε τη λεβεντιά του λόγου της και τυφλωμένος από την ομορφιά της κατέφυγε στην πονηριά. Εξασφάλισε έγκριση από το Σουλτάνο, φιρμάνι επί το λαϊκότερο, που ανέφερε υπογραμμένο φαρδιά πλατιά με τη βούλα του, πως μπορεί να παίρνει ο τούρκος τη ρωμιά και ο ρωμιός την τουρκοπούλα. 

ΕΔΩ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ: https://kyparissialive.blogspot.com/2021/02/1821_27.html

Post a Comment

Νεότερη Παλαιότερη