google.com, pub-4409140963597879, DIRECT, f08c47fec0942fa0 ΤΕΛΟΣ ΕΠΟΧΗΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΣΤΗΝ ΑΓΓΛΙΑ ΣΕ ΣΠΟΥΔΕΣ ΚΑΙ ΕΡΓΑΣΙΑ...

ΤΕΛΟΣ ΕΠΟΧΗΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΣΤΗΝ ΑΓΓΛΙΑ ΣΕ ΣΠΟΥΔΕΣ ΚΑΙ ΕΡΓΑΣΙΑ...


 Πώς επηρεάζονται όσοι επιθυμούν να σπουδάσουν στη Βρετανία.

Η Βρετανία κατέληξε σε εμπορική συμφωνία για το Brexit με την Ευρωπαϊκή Ένωση, μόλις επτά ημέρες πριν από την αποχώρηση της χώρας από το μεγαλύτερο εμπορικό μπλοκ στον κόσμο.
Mε το επίσημο τέλος της μεταβατικής περιόδου για το Brexit στις 31 Δεκεμβρίου, το Ηνωμένο Βασίλειο αποκόπτεται πλήρως από την Ευρωπαϊκή Ένωση. Αν και ακόμα δεν έχει αποκαλυφθεί το πλήρες περιεχόμενο της συμφωνίας Βρετανίας – ΕΕ, το Brexit αναμένεται να επηρεάσει τις ζωές εκατομμυρίων ανθρώπων πρόκειται να επηρεάσει το Brexit.
Οι επιπτώσεις του Brexit θα επηρεάσουν και τη χώρα μας αλλά και τους Έλληνες που ζουν, εργάζονται ή σπουδάζουν στη Βρετανία.
Αύξηση των διδάκτρων
Μία από τις επιπτώσεις του Brexit θα την καταλάβουν στην τσέπη τους οι Έλληνες φοιτητές που έχουν επιλέξει την Αγγλία για σπουδές, καθώς θα αυξηθούν τα δίδακτρα. Όσοι θα εγγραφούν από το 2021, θα πρέπει να πληρώσουν τα δίδακτρα που καταβάλλουν οι διεθνείς φοιτητές, τα οποία ανέρχονται, κατά μέσο όρο, σε 16.500 ευρώ τον χρόνο.
Οσοι, όμως, είναι ήδη εγγεγραμμένοι, θα συνεχίζουν να πληρώνουν το ίδιο ποσό που πληρώνουν οι Βρετανοί συμφοιτητές τους, και αυτό δεν θα αλλάξει για όσο καιρό διαρκέσουν οι σπουδές τους.
Επιπλέον, οι Έλληνες φοιτητές χάνουν τα βρετανικά κρατικά φοιτητικά δάνεια για την πληρωμή διδάκτρων. Με απόφαση της υπουργού Δημοσίων Πανεπιστημίων Μισέλ Ντόνλαν αποφασίστηκε ότι από το ακαδημαϊκό έτος 2021-2022 φοιτητές από την Ε.Ε. και την Ελβετία δεν δικαιούνται πλέον το φοιτητικό δάνειο για την κάλυψη των διδάκτρων σε βρετανικά πανεπιστήμια.
Εκτός όμως από τα δίδακτρα, προκύπτει και το θέμα της φοιτητικής βίζας. Ο λόγος για έναν νέο μηχανισμό που ονομάζεται Student Route, τον οποίο πρέπει να ακολουθήσουν οι πολίτες κράτους-μέλους της Ε.Ε. που θα φτάσουν στη Μεγάλη Βρετανία για σπουδές μετά την 1η Ιανουαρίου 2021.

Post a Comment

Νεότερη Παλαιότερη