google.com, pub-4409140963597879, DIRECT, f08c47fec0942fa0 ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΗΡΙΑ ΠΡΟΤΟΜΗΣ ΑΜΒΡΟΣΙΟΥ ΦΡΑΝΤΖΗ ΣΤΗΝ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ ΤΟΥ 1938

ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΗΡΙΑ ΠΡΟΤΟΜΗΣ ΑΜΒΡΟΣΙΟΥ ΦΡΑΝΤΖΗ ΣΤΗΝ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ ΤΟΥ 1938


 Κυπαρισσία, 12 Ιουνίου  1938. Επίσημοι, στο κέντρο ο Καλαματιανός 
Υπουργός Γεωργίας Γ. Κυριακός,  προέρχονται στην Αγία Τριάδα για την δοξολογία πριν τα αποκαλυπτήρια της προτομής του Αμβρόσιου Φραντζή ( έργο του Κώστα Γεωργακά).

" ... Ο Υπουργός Κυριακός υπό την διπλήν του ιδιότητα,  ως εκπρόσωπος της κυβερνήσεως και των απογόνων των πρωταθλητών του αγώνος του 1821, καθ' ο μέλος του Πατριωτικού Ομίλου, απεκάλυψε την προτομήν.

Την όλην τελετήν ελάμπρυνεν η παρουσία αντιπροσώπων του Πατριωτικού Ομίλου εκ του αντιστρατήγου Παπαφλέσσα,  υποστρατήγων Κολοκοτρώνη,  Μπότσαρη, Αναγνωσταρά, του πρεσβευτού Δεληγιάννη, του ναυάρχου Νοταρά, του διευθυντού του Υπουργείου Οικονομικών Παπατσώνη και του κυρίου Πετμεζά."

Από το ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΟ ΑΡΧΕΙΟ

Post a Comment

Νεότερη Παλαιότερη