google.com, pub-4409140963597879, DIRECT, f08c47fec0942fa0 ΑΠΟΨΕΙΣ: ο δρόμος εμπρός από το σπίτι σου, είναι δημόσιος!

ΑΠΟΨΕΙΣ: ο δρόμος εμπρός από το σπίτι σου, είναι δημόσιος!

Από Δευτέρα, 2 Δεκεμβρίου, ξεκίνησαν τα έργα για την ανάπλαση Άνω Πόλης Κυπαρισσίας.  Θα διπλασιαστούν τα πεζοδρόμια, για να βάζουν οι καταστηματάρχες τα τραπεζοκάρεκλα, και θα μείνει ένας μικρός δρόμος ήπιας κυκλοφορίας. Η ‘φιλοσοφία’ του έργου, είναι το αυτονόητο: να μην  τρέχουν πολλά αυτοκίνητα, αλλά να δώσουμε προτεραιότητα σε πεζούς, και σε καθήμενους σε καρέκλες .

 Όμως έγινε μια μεγάλη αταξία, που αγγίζει τον παραλογισμό, και  δεν την έχει αντιληφθεί κανείς: 
 “Ο Δήμος Τριφυλίας καλεί τους κατοίκους της Πλατείας Αρκαδιάς, που έχουν νόμιμα θεσμοθετημένες θέσεις στάθμευσης επί των ιδιοκτησιών τους (sic), να επικοινωνήσουν με την Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου, για να τους χορηγηθεί ειδική άδεια εισόδου-εξόδου οχημάτων, και να ληφθούν οι θέσεις αυτές υπ’ όψιν στην υλοποίηση του έργου.”


     Η αταξία βρίσκεται στο ότι επιτρέπουν θέση στάθμευσης επάνω σε Πλατεία , και μάλιστα μόνον σε αυτόν που έχει το εκεί σπίτι του. 
Δηλαδή, σαν να λέμε ,πως ο χώρος εμπρός από το σπίτι μας δεν είναι κοινόχρηστος, αλλά δικός μας.
Πράγμα που είναι παράλογο, και παράνομο, και για πολλά γέλια!!!

  Και αν σκεφτούμε πως   ‘σπίτι’ μπορεί να θεωρηθεί  και το μαγαζί του καθενός, τελικά , στην Πλατεία Αρκαδιάς δεν θα μπορεί να κάθεται κανείς πελάτης, ούτε να περνά κανείς πεζός, ούτε να διέρχεται ήπια κανένα  αυτοκίνητο, αλλά θα αράζουν όλοι οι νοικοκυραίοι τα οχήματά  τους, 20-30 οχήματα, όλη η πλατεία δικιά τους!!

  Το πρόβλημα είναι πολύ γενικότερο: ο νεόπλουτος μικροαστός ψευτο-Έλληνας, θέλει να πηγαίνει παντού με το αυτοκίνητο. Εξ αιτίας της τεμπελιάς του, και για να κάνει επίδειξη πλούτου. Ή μπορούμε να το πούμε και  αντιστρόφως: το ξεκίνησε για να κάνει επίδειξη, και στην πορεία τεμπέλιασε, και δεν αντέχει να περπατά  ούτε 100 μέτρα, λαχανιάζει…

   Αν εφαρμοστεί απόλυτα ο Νόμος, δηλαδή να μην αράζει στην Πλατεία κανένα αυτοκίνητο, τότε θα αντιδράσουν όλοι: νοικοκυραίοι και μαγαζάτορες.
Οι πρώτοι λόγω τεμπελιάς,  και οι δεύτεροι γιατί θα χάσουν τους πελάτες τους. 

   Ηθική ευθύνη έχουν όλοι οι κάτοικοι και όλοι οι μαγαζάτορες, αλλά και  οι πελάτες, όλοι μας.

  Και επειδή πρέπει να υπερασπίζουμε τον νόμο (όταν είναι σωστός), μάθαμε πως θα γίνουν Καταγγελίες για τις παράνομες ιδιωτικές θέσεις στάθμευσης σε δημόσιο χώρο!    Προβλέπεται να πέσει πολύ αταξία εκτός αν ρυθμιστεί! 
 Σε αυτήν την ηρωική Πλατεία , ξεκίνησε πριν 2 αιώνες , η Κοινωνική Επανάσταση του 1834 . Σήμερα επανάσταση κάνουμε για να έχουμε πάρκιγκ εμπρός από το σπίτι μας!
 Αν ζούσε ο Γιαννάκης Γκρίτζαλης, θα γελούσε  για την κατάντια μας… .
 Ίσως και να μετάνοιωνε που μας απελευθέρωσε… ΄!
  Αντώνης Αντωνόπουλος, Κυπαρισσία

Post a Comment

Νεότερη Παλαιότερη