google.com, pub-4409140963597879, DIRECT, f08c47fec0942fa0 65 θέσεις για εμπόρους – μικροπωλητές στο πανηγύρι

65 θέσεις για εμπόρους – μικροπωλητές στο πανηγύρι

Μεγάλη και με πληθώρα εμπορευμάτων και ειδών θα είναι και φέτος η Παντριφυλιακή παραδοσιακή εμποροζωοπανήγυρις της Κυπαρισσίας, που θα λειτουργήσει από τα τέλη της τρέχουσας εβδομάδας μέχρι και τα τέλη της ερχόμενης εβδομάδας. Το πανηγύρι εκτείνεται σε κεντρικούς δρόμους πέριξ του ιερού ναού Ευαγγελισμού της Θεοτόκου και συγκεκριμένα οι χώροι λειτουργίας του με παράγκες εμπόρων και μικροπωλητών έχουν ως εξής: 1. Τα δύο οικοδομικά τετράγωνα που βρίσκονται στην πανηγυρίστρια:
α) πλατεία απόδημου Ελληνισμού που περικλείεται από τις οδούς Ναυαρίνου, 28ης Οκτωβρίου, Ευαγγελιστρίας και Κολοκοτρώνη και β) το κάτω αυτής τετράγωνο με γκαζόν που περικλείεται από τις οδούς Ναυαρίνου, 28ης Οκτωβρίου, Γ. Καρατσάμη και Κολοκοτρώνη. 2. Το πεζοδρόμιο της οδού Κολοκοτρώνη από τη συμβολή της με την οδό Ναυαρίνου έως τη συμβολή της με την οδό Ευαγγελιστρίας. 3. Την οδό Ναυαρίνου, αριστερά και δεξιά από τη συμβολή της με την οδό Κολοκοτρώνη έως τη συμβολή της με την οδό Ελ. Βενιζέλου. 4. Την οδό Ευαγγελιστρίας, αριστερά και δεξιά από τη συμβολή της με την οδό 28ης Οκτωβρίου έως τη συμβολή της με την οδό Ελ. Βενιζέλου. 5. Τμήμα της οδού Ελ. Βενιζέλου από τη συμβολή της με την οδό Ναυαρίνου έως και τη συμβολή της με την οδό Γρηγοριάδη. Στο οικοδομικό τετράγωνο 111 που βρίσκεται στην πολεοδομική ενότητα ΠΕ3, επί της οδού Ναυαρίνου, απέναντι από την Εκκλησία Ευαγγελισμός της Θεοτόκου, θα εγκατασταθεί Λούνα Παρκ με ψυχαγωγικά παίγνια για την ψυχαγωγία των επισκεπτών. Η μεγάλη αλλαγή και διαφοροποίηση του φετινού πανηγυριού με όλα τα προηγούμενα, είναι ότι φέτος απομακρύνθηκαν από το σημείο που ήταν επί της οδού Ελ. Βενιζέλου και στην αρχή της Ναυαρίνου οι παράγκες με ψησταριές και άλλαξε η χωροθεσία πάγκων και τραπεζοκαθισμάτων για χορήγηση εδεσμάτων – ποτών και τροφίμων στους επισκέπτες (σ.σ. ψησταριές) και, πλέον, η νέα θέση τους βρίσκεται προς την έξοδο του πανηγυριού προς τα Φιλιατρά, στο τετράγωνο με τη χλωρακιά, κάτω από την πλατεία Απόδημου Ελληνισμού και εκεί θα λειτουργήσουν επτά παράγκες (ψησταριές).
Αξίζει να σημειωθεί πως μέχρι και την Πέμπτη που συνεδρίασε το δημοτικό συμβούλιο Κυπαρισσίας και έγινε παραχώρηση των θέσεων για τις οποίες μέχρι τότε είχε εκδηλωθεί ενδιαφέρον με υποβολή σχετικής αίτησης και δικαιολογητικών, οι αιτήσεις και, κατά συνέπεια, θέσεις που παραχωρήθηκαν ανέρχονται σε 72, εκ των οποίων 7 για ψησταριές και 65 για εμπόρους – μικροπωλητές και μαζί με τη θέση για το Λούνα Παρκ, συνολικά σε 73. Τα έσοδα του δήμου Τριφυλίας, από αυτές τις 73 θέσεις, ξεπερνούν τις 54.000 ευρώ και το σημαντικό αυτό ποσό αυτό αναμένεται να αυξηθεί από ενδιαφερόμενους που θα παρουσιάζονται μέχρι και την επίσημη έναρξη του πανηγυριού. Του Ηλία Γιαννόπουλου

Post a Comment

Νεότερη Παλαιότερη