google.com, pub-4409140963597879, DIRECT, f08c47fec0942fa0 Θετικές οι προοπτικές για την καλλιέργεια iceberg στην Τριφυλία

Θετικές οι προοπτικές για την καλλιέργεια iceberg στην Τριφυλία

ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ ΣΕ ΑΓΡΟΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ

Ολοκληρώνεται τις επόμενες ημέρες η συγκομιδή του λαχανικού iceberg της εταιρείας «Γεωργικής Ανάπτυξης» που βρίσκεται στα Φιλιατρά. Όπως δηλώνει στον ΑγροΤύπο ο κ. Γιώργος Ζωγόπουλος, ένας εκ των μετόχων της εταιρείας, «το 2014 ξεκινήσαμε την καλλιέργεια. Η παραγωγή αυτού του λαχανικού στη χώρα μας είναι ελλειμματική. Αν και έχει τις ιδιαιτερότητές της σαν καλλιέργεια έχει πολύ καλές προοπτικές. Εμείς αυτό που κάναμε είναι να επενδύσουμε στην αγορά ενός ειδικού μηχανήματος για την ταχεία ψύξη του. Το iceberg δεν μπορεί να κυκλοφορήσει στην κατανάλωση αν δεν περάσει από αυτό το ειδικό μηχάνημα».
Η εταιρεία Γεωργική Ανάπτυξη ιδρύθηκε το 1994 από τους γεωπόνους κ.κ. Βασίλη Γριβοκωστόπουλο, Κώστα Θεοδωρόπουλο, Νίκο Κοσκολέτο και Γιώργο Ζωγόπουλο, που ασχολούνταν µε την εµπορία γεωργικών εφοδίων.
Το 2007 το Δ.Σ. της εταιρείας έλαβε την απόφαση να επενδύσει στην παραγωγή κηπευτικών προϊόντων και στην παραγωγή σποροφύτων, Στόχος της εταιρείας ήταν και εξακολουθεί να είναι, η παραγωγή άριστων ποιοτικών προϊόντων. Έτσι δημιουργήθηκε, σε ιδιόκτητη έκταση 60 στρεμμάτων στη θέση Βουλιέρι Φιλιατρών, σύγχρονη θερμοκηπιακή μονάδα εκτάσεως 45 στρεμμάτων.

Το 2009 η εταιρεία μπαίνει δυναμικά στην παραγωγή ντομάτας με υπερσύγχρονες θερμοκηπιακές εγκαταστάσεις.

Από το 2010 και παράλληλα με την παραγωγή ντομάτας ξεκινά και η παραγωγή σποροφύτων, σε μια έκταση 8 στρεμμάτων, εξοπλισμένη με ότι καλύτερο υπάρχει και με στόχο την παραγωγή φυτών εύρωστων, υγιών, αλλά και οικονομικών, για να τροφοδοτούν τους αγρότες της περιοχής. Τα φυτά που παράγονται με σειρά όγκου είναι ντομάτα, αγγούρι, μελιτζάνα, πιπεριά, μαρούλι, μπρόκολο, κουνουπίδι, λάχανο, καρπούζι και πεπόνι.
Το 2014 ασχολήθηκε και με την ανάπτυξη της καλλιέργειας του χειμερινού λαχανικού iceberg στην περιοχή, καθώς και με την εμπορία του. Για τον σκοπό αυτό έχει εγκαταστήσει στο κεντρικό κατάστημα το ειδικό μηχάνημα vacuum cooling, το οποίο είναι απαραίτητο για την ταχεία ψύξη του iceberg αμέσως μετά την συγκομιδή του. Επιμέλεια ΙΩΑΝ. ΜΠΟΖΙΚΑΣ

Post a Comment

Νεότερη Παλαιότερη