google.com, pub-4409140963597879, DIRECT, f08c47fec0942fa0 ΑΠΟΨΗ: φτιάξε ένα άγαλμα από ευρώ!!!

ΑΠΟΨΗ: φτιάξε ένα άγαλμα από ευρώ!!!

Τα κέρματα-νομίσματα του ευρώ (1,2,5 σεντσ, καθώς και 1 και 2 ευρώ) έχουν την ιδιότητα να κολλάνε στο μαγνήτη. 
     Φτιάχνουμε -λοιπόν- ένα σιδερένιο-συρμάτινο σκελετό, σαν να είναι άνθρωπος, και βάζουμε επάνω διάφορους μαγνήτες. (υπάρχουν στο εμπόριο ράβδοι από μαγνήτη, μπορούμε να βρούμε και από χαλασμένα ηχεία, κλπ)   
   Πάνω στούς μαγνήτες 'κολάμε' εκατοντάδες και χιλιάδες μικρά κερματάκια από 1 και 2 και 5 σεντσ. Κι έτσι έχουμε ένα εντυπωσιακό πανέμορφο άγαλμα, σαν να είναι ένας μελισσοκόμος που τον έχουν καλύψει οι μελισσούλες! 

   Τα έξοδα για να φτιάξεις ένα τέτοιο εικαστικό έργο τέχνης είναι μόνον μερικές δεκάδες ευρώ. Η αξία του είναι τριπλάσια και πενταπλάσια, είναι ανυπολόγιστη.  Τα μικρά κερματάκια μπορεί να τα βρούμε από τα περίπτερα , εκκλησίες, και άλλα μαγαζιά. Δίνοντάς τους ένα κέρμα ευρώ, μας δίνουν 100 μικρά κέρματα! Θα μας πουν και ευχαριστώ γιατί τους είναι βάρος.

    Το κόστος για να φτιαχτεί στο εργοστάσιο ένα κέρμα του 1 cent euro, και ένα 2 cents , είναι μεγαλύτερο από την νομισματική και ανταλλακτική του αξία, η οποία είναι μηδαμινή. Κανείς δεν σκύβει να πιάσει ένα μικρό νομισματάκι.  Ο μόνος τρόπος για να του δώσουμε αξία, είναι  να τα κολλήσουμε σε μαγνήτη φτιάχνοντας ένα σχήμα , ένα άγαλμα, έναν 'γυμνό' άντρα, μία γυναίκα, ή μια μπάλα γεμάτη ευρώ. Σε πολλά κράτη της Ευρωπαϊκής Ένωσης έχουν σταματήσει να δίνουν ρέστα από 1 ή 2 σέντς. Δεν σκέφτηκαν όμως να τα κάνουν άγαλμα, να τα βάλουν στο μουσείο.

  Στο μαγνήτη κολλάνε και το 1 ευρώ και τα 2. Αλλά θα μπούνε στον πειρασμό και θα σας τα κλέψουν. (τα δεκάλεπτα,εικοσάλετα, και μισόευρα , -που είναι σαν χρυσαφένια- δεν κολλάνε στο μαγνήτη.)

    Η ανωτέρω ιδέα είναι ιδανική για οικίες , για καταστήματα, αλλά και για Δήμους ώστε να διακοσμήσουν πλατείες. Είναι πολύ καλύτερο -για παράδειγμα- από τον 'δρομέα' που είχαν φτιάξει με κομμάτια από γυαλί, και το είχαν βάλει αρχικά στην Ομόνοια, και τους πήγε 'ο κούκος αηδόνι'.   Η ιδέα για άγαλμα-ευρώ βγάζει και γέλιο, είναι και μια κοροϊδία για το χρήμα. Είναι -όμως- και μια παρηγοριά για το ευρώ που ταλανίζεται. Ήρθε καιρός να δούμε την καλλιτεχνική του αξία...
       φτιάξε ένα άγαλμα από ευρώ!  δώστου αξία!

Post a Comment

Νεότερη Παλαιότερη