google.com, pub-4409140963597879, DIRECT, f08c47fec0942fa0 ΨΗΦΙΣΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΔΗΜΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑΣ ΓΙΑ ΤΑ ΑΠΟΘΕΜΑΤΙΚΑ ΚΑΙ ΤΑ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΑ ΤΜΗΜΑΤΑ ΤΗΣ ΤΡΙΦΥΛΙΑΣ

ΨΗΦΙΣΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΔΗΜΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑΣ ΓΙΑ ΤΑ ΑΠΟΘΕΜΑΤΙΚΑ ΚΑΙ ΤΑ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΑ ΤΜΗΜΑΤΑ ΤΗΣ ΤΡΙΦΥΛΙΑΣ

O Δήμος Τριφυλίας δεν είναι δυνατόν να δεχτεί οποιαδήποτε παρέμβαση όσον αναφορά το αυτοδιοίκητο της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και αντιτίθεται σε κάθε παρέμβαση στη λειτουργία της όταν μάλιστα ορίζεται και ως αντισυνταγματική τονίζει το Δ.Σ. Τριφυλίας με απόφασή του που ελήφθη κατά πλειοψηφία στο τελευταίο Δ.Σ. .
Το ψήφισμα αναφέρει ότι "Ζητάμε να προχωρήσει η νομοθετική τακτοποίηση των δεσμεύσεων του Πρωθυπουργού προς τα όργανα της Τοπικής Αυτοδιοίκησης – ΚΕΔΕ και να διασαφηνιστεί ο μηχανισμός με τον οποίο θα γίνεται η διαχείριση των χρημάτων των Δήμων μέσω της ΤτΕ, εφόσον αυτά κατατεθούν. Ως επίσης και να καθοριστεί πλήρως και ο χρόνος της δέσμευσης των ταμειακών διαθεσίμων των Δήμων. Ο Δήμος Τριφυλίας βεβαίως και δεν μπορεί να λείψει από κάθε εθνική προσπάθεια αλλά αυτό προϋποθέτει να είναι Εθνική χωρίς δογματισμούς, διαχωρισμούς, και περιθωριοποιήσεις. Και δεν μπορεί να γίνει χωρίς τις αρχές της αξιοπιστίας, της ειλικρίνειας, του σεβασμού και της αμοιβαιότητας. Ο Δήμος Τριφυλίας και οι πολίτες του βιώνουν κατά τον χειρότερο τρόπο την οικονομική κρίση της Πατρίδας  και υφίστανται τις συνέπειες δυσανάλογα" καταλήγει..
ΠΑΓΙΑ ΘΕΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΓΙΑ ΤΑ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΑ ΤΜΗΜΑΤΑ
Ομόφωνο ήταν το ψήφισμα στο Δ.Σ. Τριφυλίας για το νέο σχεδιασμό στα Α.Τ. τονίζοντας ότι "Πληροφορηθήκαμε ότι η ηγεσία της ΕΛ.ΑΣ. και το Υπουργείο Εσωτερικών επεξεργάζονται σχέδιο αναδιάρθρωσης της δομής της ΕΛ.ΑΣ. που θα περιλαμβάνει καταργήσεις και συγχωνεύσεις αστυνομικών τμημάτων σε όλη την Επικράτεια.
Θεωρούμε απαραίτητο να σας ενημερώσουμε για την κατάσταση που επικρατεί στο Δήμο Τριφυλίας αναφορικά με το θέμα της δημόσιας ασφάλειας και αστυνόμευσης.
Στην περιοχή του Δήμου Τριφυλίας λειτουργούν:
α) η Αστυνομική Υποδιεύθυνση Τριφυλίας που εδρεύει στην Κυπαρισσία,
β) Το Α.Τ. Γαργαλιάνων,
γ) το Α.Τ. Φιλιατρών,
δ) Το Α.Τ. Κοπανακίου,
Σε όλες αυτές τις δομές, ιδίως όμως στο Α.Τ. Γαργαλιάνων, Φιλιατρών και Κοπανακίου παρατηρείται σημαντική έλλειψη προσωπικού με αποτέλεσμα, παρά τις φιλότιμες προσπάθειες του υπηρετούντος αστυνομικού προσωπικού, να δημιουργείται αίσθημα ανασφάλειας στους πολίτες.
Σημειώνεται ότι οι περιοχές των Φιλιατρών και των Γαργαλιάνων, λόγω αυξημένης αγροτικής παραγωγής, αποτελούν πόλο έλξης για εγκατάσταση μεγάλου αριθμού νόμιμων  αλλά και παράνομων μεταναστών. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα να παρατηρείται αυξημένη παραβατικότητα στις εν λόγω περιοχές.
Επίσης το Α.Τ. Κοπανακίου, καλύπτει τις ανάγκες ασφάλειας της ευρύτερης περιοχής της Δ.Ε. Αετού, που περιλαμβάνει οικισμούς και κοινότητες που είναι ημιορεινές και απομακρυσμένες από το Διοικητικό κέντρο του Δήμου Τριφυλίας".
Και το ψήφισμα καταλήγει ότι "Για τους ανωτέρω λόγους καθίσταται επιτακτική η ανάγκη της άμεσης στελέχωσης των αστυνομικών τμημάτων του Δήμου Τριφυλίας, τόσο σε ανθρώπινο δυναμικό όσο και σε υλικοτεχνική υποδομή.
Οποιαδήποτε σκέψη για κατάργηση των Αστυνομικών Τμημάτων Γαργαλιάνων, Κοπανακίου και Φιλιατρών μας βρίσκει αποκλειστικά αντίθετους. Η δομή του Δήμου Τριφυλίας, με την ύπαρξη τριών ημιαστικών κέντρων καθώς και απομακρυσμένων ημιορεινών περιοχών επιβάλλει τη συνέχιση λειτουργίας των Αστυνομικών Τμημάτων σε όλη την έκταση του Δήμου, και στην εμπέδωση κλίματος ασφάλειας του Τριφυλιακού λαού, ιδίως σε περίοδο βαθειάς οικονομικής και κοινωνικής κρίσης".

Post a Comment

Νεότερη Παλαιότερη