google.com, pub-4409140963597879, DIRECT, f08c47fec0942fa0 ΠΡΩΤΟΠΟΡΙΑ ΜΕ ΟΓΑΝΩΣΗ ΠΑΡΑΓΩΓΩΝ ΚΗΠΕΥΤΙΚΩΝ ΣΤΑ ΦΙΛΙΑΤΡΑ

ΠΡΩΤΟΠΟΡΙΑ ΜΕ ΟΓΑΝΩΣΗ ΠΑΡΑΓΩΓΩΝ ΚΗΠΕΥΤΙΚΩΝ ΣΤΑ ΦΙΛΙΑΤΡΑ

Ένα ακόμη βήμα στην οργάνωση και τον εκσυγχρονισμό του έκανε ο Αγροτικός Συνεταιρισμός Φιλιατρών «Τριφυλία», ο οποίος έχει αναγνωριστεί και ως Οργάνωση Παραγωγών Κηπευτικών που μάλιστα είναι η πρώτη και μοναδική στο νομό μας.
Ο Συνεταιρισμός απέκτησε μια υπερσύγχρονη μονάδα συσκευασίας και διαχωρισμού αγγουριών που αποτελούν ένα από τα κύρια προϊόντα του και ψυκτικό θάλαμο, με στόχο τη διάθεση ποιοτικών προϊόντων, πιστοποιημένων και συσκευασμένων στις αγορές, που έχουν συνεχώς αυξανόμενες απαιτήσεις και γίνονται όλο και πιο ανταγωνιστικές.
Οι παραγωγοί μέσα από την ομάδα τους ανοίγουν νέους ορίζοντες στην διάθεση των προϊόντων τους, καθώς βλέπουν πλέον ότι η εγχώρια αγορά δεν μπορεί να αποτελεί το μοναδικό προορισμό τους, αλλά και ότι πρέπει να γίνουν πιο ανταγωνιστικοί, απευθυνόμενοι τόσο στην αγορά της πατρίδας μας όσο και σε αγορές του εξωτερικού. 
Με την συσκευασία δίνουν προστιθέμενη αξία στο ίδιο το προϊόν εξασφαλίζοντας και την ποιότητα, που σήμερα είναι το ζητούμενο για τους καταναλωτές σε μια παγκόσμια αγορά στην οποία ο ανταγωνισμός είναι μεγάλος και σκληρός.

Πρόσφατα λοιπόν απέκτησαν μια υπερσύγχρονη μονάδα που συσκευάζει τα αγγούρια ανά τεμάχιο καλύπτοντάς τα με πλαστική μεμβράνη και τα ταξινομεί με βάση το βάρος τους, μπορώντας έτσι να τα διαθέσουν με συγκεκριμένες προδιαγραφές στις αγορές. Επίσης απέκτησαν ένα ψυκτικό θάλαμο που μπορούν να αποθηκεύουν την παραγωγή τους. Στους άμεσους στόχους τους είναι ο εξοπλισμός μιας μηχανής ταξινόμησης ντομάτας.

Αναλυτικότερα για τα βήματα που πραγματοποιούν μας μίλησε ο πρόεδρος του Συνεταιρισμού Γιώργος Αλεξανδρόπουλος σημειώνοντας: 
«Πλέον έχουμε γίνει Οργάνωση Παραγωγών με την επωνυμία «Φιλιατρών Γαία». Προχωρήσαμε σε κάποιες επενδύσεις που θεωρούμε ότι θα βοηθήσουν στη διάθεση του προϊόντος και σε νέες αγορές. Τοποθετήσαμε ένα μηχάνημα ταξινομητή αγγουριών και θερμοσυρρίκνωσης, το οποίο καλύπτει τα αγγούρια ένα – ένα με ειδικό πλαστικό δίνοντάς τους έτσι μεγαλύτερη διατηρησιμότητα, κάτι που ζητούν οι αγορές. Το συγκεκριμένο μηχάνημα καλύπτει κάθε αγγούρι με πλαστικό και τα διαχωρίζει ανά βάρος και στη συνέχεια τοποθετούνται σε κιβώτια.
Οι απαιτήσεις των αγορών αλλά και η διεύρυνση που θέλουμε να κάνουμε μας έκαναν να επενδύσουμε σε αγορές -πέρα από αυτές της Βουλγαρίας- που απαιτούν προϊόντα συσκευασμένα και προσεγμένα. Αλλά η συσκευασία του προϊόντος από μόνη της δίνει μια προστιθέμενη αξία στο ίδιο το προϊόν, καθώς ο εκάστοτε έμπορος που θα πάρει το κιβώτιο, θα ξέρει ότι μέσα έχει αγγούρια συγκεκριμένου μεγέθους και βάρους, ποιοτικά ελεγμένα και με ταυτότητα που φτάνουν μέχρι τον παραγωγό που τα παράγει.
Τα δεδομένα σε σχέση με το παρελθόν έχουν αλλάξει πολύ. Και για την ελληνική αγορά αυτός που θα πάρει το προϊόν και θα το πληρώσει, πρέπει να είναι το σωστό, αλλά και οι νέες αγορές που θέλουμε να απευθυνθούμε θέλουν προϊόντα με συγκεκριμένα στάνταρ τα οποία και πετυχαίνουμε από αυτή τη γραμμή συσκευασίας και ταξινόμησης, σε συνάρτηση και με τον ψυκτικό θάλαμο που αποκτήσαμε.
Οργανωνόμαστε και σε σύντομο χρονικό διάστημα θα μπει και ταξινομητής ντομάτας, ενώ και με κάποιες επενδύσεις που σχεδιάζουμε να κάνουνε τα επόμενα χρόνια, στοχεύουμε να μπορέσουμε να στηρίξουμε το εισόδημα των παραγωγών μελών μας, αλλά να δημιουργήσουμε και ένα όνομα για την περιοχή για το αγγούρι και την ντομάτα Φιλιατρών. Πιστεύουμε ότι θα τα καταφέρουμε, γιατί έχουμε ποιοτικά προϊόντα. Το αγγούρι Φιλιατρών έχει δημιουργήσει όνομα στην ελληνική αγορά και ξεκινά να δημιουργεί και στις αγορές του εξωτερικού. 

Στόχος να είναι να ξεφύγουμε από την ελληνική αγορά που έχει φθίνουσα πορεία λόγω της οικονομικής κρίσης και να μπορέσουμε να τα προωθήσουμε σε άλλες αγορές. Η αναζήτηση νέων αγορών και ο εκσυγχρονισμός από μέρους μας, μας λύνει τα χέρια, έχοντας ένα σωστό προϊόν ώστε σε όποιες αγορές απευθυνθεί, να μπορέσει να σταθεί και να εδραιωθεί».
Κ. Μπ. - eleftheriaonline

Post a Comment

Νεότερη Παλαιότερη