google.com, pub-4409140963597879, DIRECT, f08c47fec0942fa0 ΑΡΘΡΟ: το ΡΑΟΥΝΤΑΠ και το ...ΦΙΔΙ της Παλαιάς Διαθήκης!

ΑΡΘΡΟ: το ΡΑΟΥΝΤΑΠ και το ...ΦΙΔΙ της Παλαιάς Διαθήκης!

 Το πιο γνωστό δηλητήριο που ραντίζουν τα χορτάρια στα χωράφια, είναι το ραουντάπ, και ένας βασικός λόγος είναι για να σκοτώσουν τα φίδια.(υπάρχουν και άλλα χημικά δηλητήρια, γκραμοξόν,κλπ, που θα έπρεπε να είχαν απαγορευτεί, κι όμως τα χρησιμοποιούν για να ‘καθαρίσει’ το χωράφι από φίδια, σκορπιούς, μυρμήγκια, και απ όλα τα χορτάρια!)
  Κι όμως στην αρχαιότητα συνέβαινε το ακριβώς αντίθετο. Τα φίδια ήταν ιερά ζώα, και απαγορεύονταν τα δηλητήρια, δηλαδή η φύση θεωρούνταν ιερή και όποιος την κατάστρεφε ήταν εγκληματίας.   Ο Ιπποκράτης και ο Ασκληπιός παρουσιάζονται να κρατούν στο ραβδί τους ένα εξημερωμένο ‘δηλητηριώδες’ φίδι. Διότι το δηλητήριο του φιδιού όταν είναι αραιωμένο, -μια σταγόνα σε ένα τόνο νερού-, είναι το καλύτερο φάρμακο. Και είναι και αντίδοτο ώστε αν σε τσιμπήσει οχιά, να μην πεθάνεις, απλώς πονάς λίγο... Κάτι αντίστοιχο συμβαίνει με το δηλητήριο του σκορπιού.
  Όλα τα φαρμακεία και τα ιατρεία του κόσμου, έχουν το φίδι ως έμβλημα, για να μας θυμίζουν πως το φίδι είναι ιερό ερπετό.


  Πότε άλλαξαν τα πράγματα?  Πότε άρχισε να θεωρείται διαβολικό το φίδι?  Αυτό θα εξηγήσουμε, αν και κατά βάθος όλοι το γνωρίζουμε...
   Σήμερα οι περισσότεροι φοβούνται πολύ τα φίδια, τα θεωρούν ‘καταραμένα ζώα’  ,όπως λέμε: ‘ο καραγκιόζης και ο κατηραμένος όφις’. Διότι το καταράστηκε ο ίδιος ο θεός το φίδι, πάντα να σέρνεται με την κοιλιά , και όλοι να το κυνηγάνε να το σκοτώσουν.
 Διότι το φίδι, κατά την  Παλαιά Διαθήκη, παρέσυρε την Εύα, κι αυτήν τον Αδάμ, κι έτσι χάσαμε τον Παράδεισο!...
   Αλλά ας δούμε τις έλεγε ακριβώς η Παλαιά Διαθήκη, και ας το εξηγήσουμε με απλή λογική και λίγο αφηρημένη σκέψη.
  Γένεση 2:16-17  Ο Κύριος( Γιαχβέ) έδωσε εντολή στον άνθρωπο. «Από κάθε δέντρο του κήπου μπορείς να φας, αλλά δεν πρέπει να φας από το δέντρο της γνώσεως του καλού και του κακού, αν φας απ αυτό θα πεθάνεις!»
Λίγο πιο κάτω, Γένεση, 3: 4-5. Το φίδι είπε στην γυναίκα: «στα σίγουρα δεν θα πεθάνετε. Το γνωρίζει και ο Κύριος πως όταν φάτε απ αυτό, θα γίνετε σαν κι αυτόν, θα γνωρίζετε το καλό και το κακό.»
   Στη συνέχεια το φίδι παραπλανά την Εύα, αυτή τον Αδάμ, και ο θεός  τους τιμωρεί όλους και ρίχνει κατάρες:
 Γένεση,3: 14,15,16,17,22   Είπε ο Κύριος στο φίδι: «θα είσαι το πιο καταραμένο ζώο, θα σέρνεσαι, θα τρως χώμα». Στη γυναίκα είπε: «θα σου αυξήσω πολύ τους πόνους της γέννας, και θα σε εξουσιάζει ο άντρας σου» Στον Αδάμ είπε: « θα κοπιάζεις σε όλη τη ζωή σου, θα καλλιεργείς με δυσκολία τη γη, αυτή θα βγάζει αγκάθια και τριβόλια, θα βγάζεις το ψωμί σου με πολύ ιδρώτα»
 Και τους έδιωξε, μας έδιωξε όλους απ τον παράδεισο...


 Ας αποκωδικοποιήσουμε  το μύθο. Το φίδι είναι ο φαλλός, είναι το αντρικό όργανο. Δεν υπάρχει τίποτα που να μοιάζει τόσο πολύ.  Ο θεός τους έδωσε να τρώνε δωρεάν απ όλα τα δέντρα, εκτός από ένα, για να μην έχουν δικιά τους κρίση, να μην κρίνουν αυτοί ποιό είναι το καλό ή το κακό, να υπακούν στις (10) εντολές του Ιεχωβά. Στην ουσία τους είπε να μην κάνουν έρωτα, να μην κάνουν σεξ, διότι ο έρωτας μας κάνει ξύπνιους, μας κάνει να αμφιβάλλουμε για το καλό και το κακό, μας κάνει απείθαρχους στις εντολές ενός αυστηρού Θεού, όπως είναι ο Γιαχβέ.  
 Το φίδι, δηλαδή ο φαλλός , στη συνέχεια παραπλανά την γυναίκα που –ως γνωστόν- δεν μπορεί να αντισταθεί στον πειρασμό της θέας του.  Πλησιάζει τον άντρα, σηκώνεται το ‘φίδι’ του, κάνουν έρωτα, και η απόδειξη πως αυτό υπονοεί ο μύθος, είναι πως οι κατάρες που ρίχνει ο ανέραστος αυτός θεός είναι τα γνωστά αποτελέσματα του έρωτα. Οι γυναίκες κοιλοπονούν, κι ο άντρας πάει για δουλειά. Είναι τόσο μα τόσο απλό...
 Για να μην τα πολυλογούμε , οι γυναίκες όταν γεννούν να μη βρίζουν τον άντρα τους, ούτε το ...φίδι, αλλά τον Γιαχβέ θεό που τις καταράστηκε να πονούν!.  Το ίδιο κι οι άντρες, όταν δουλεύουν, να ξεσπάνε βρίζοντας τον ίδιο θεό , αφού αυτός τους καταράστηκε να ιδρώνουν και κουράζονται με τα αγκάθια και τα τριβόλια όταν καλλιεργούν τα χωράφια.
 Προσοχή! Ο Θεός δεν είπε τίποτα για Ραουντάπ. Το ραουντάπ είναι ‘του διαβόλου’, όπως και όλα τα χημικά δηλητήρια, όλα όσα καταστρέφουν τη φύση.
 Δεν υπάρχει άλλος θεός, εκτός απ τη φύση. Το φίδι είναι ιερό ζώο, μπορούμε να παίρνουμε με προφύλαξη το δηλητήριό του και να φτιάχνουμε φάρμακα, όπως κάνουν οι μεγάλες εταιρείες. Και η μόνη κατάρα που υπάρχει είναι να μένουν ανέραστοι όσοι μολύνουν το περιβάλλον!!!....
   Αντώνης Αντωνόπουλος, Κυπαρισσία,  27-3-2015

Post a Comment

Νεότερη Παλαιότερη