google.com, pub-4409140963597879, DIRECT, f08c47fec0942fa0 ΤΙ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΜΕ ΤΑ ΕΡΓΑ ΤΗΣ ΤΡΙΦΥΛΙΑΣ;

ΤΙ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΜΕ ΤΑ ΕΡΓΑ ΤΗΣ ΤΡΙΦΥΛΙΑΣ;

Εδώ και επτά μήνες έχει γίνει γνωστή η απόφαση του περιφερειάρχη Πελοποννήσου (υπ’ αρ. 1721/31.3.2014) με την οποία ανακλήθηκαν όλες οι προσκλήσεις του ΕΣΠΑ Πελοποννήσου λόγω εξάντλησης πιστώσεων, που αφορούν και σε σημαντικά έργα της Τριφυλίας. Γνωστή είναι, επίσης, η ανησυχία που προκλήθηκε από αυτή την απόφαση και στην Τριφυλία.

Όπως έχω τονίσει και σε σχετικό ρεπορτάζ και σχόλια στο «Θ», η απόφαση ανάκλησης του περιφερειάρχη πρακτικά σημαίνει και συνεπάγεται ότι, όσα έργα δεν είχαν άδεια δημοπράτησης ή έστω απόφαση ένταξης, δεν μπορούν να χρηματοδοτηθούν και δε χρηματοδοτούνται.
Μακάρι, πραγματικά το εύχομαι, να είναι εσφαλμένη η ενημέρωση που έχω και έχουμε όλοι οι πολίτες σχετικά με αυτό. Όμως, από το Μάιο, δημοτικοί συνδυασμοί, παρατάξεις, αυτοδιοικητικοί παράγοντες, αναφέρονται σε αυτή τη δυσάρεστη εξέλιξη, αλλά ουδείς εκ των αρμοδίων παίρνει θέση. Ουδείς ενημερώνει επίσημα και υπεύθυνα για το τι συμβαίνει.
Επειδή στο «Θ», εδώ και καιρό, έχει τεθεί το ερώτημα, αλλά έχει μείνει αναπάντητο, επαναλαμβάνω: «Δεν είναι καιρός, πια, Περιφέρεια Πελοποννήσου και Δήμος Τριφυλίας να δώσουν απαντήσεις για το τι, ακριβώς, συμβαίνει με τα εξής έργα: 
1. Εθνική Οδός Φιλιατρών – Γαργαλιάνων, 
2. Εθνική Οδός Γαργαλιάνων – Ρωμανού, 
3. Λιμάνι Κυπαρισσίας, 
4. Αλιευτικό Καταφύγιο Μαραθόπολης, 
5. Βιολογικός Καθαρισμός Χριστιανούπολης, 
6. Κέντρο Υγείας Γαργαλιάνων, 
7. Κάστρο Κυπαρισσίας, 
8. Γυμνάσιο Κυπαρισσίας, 
9. Γυμνάσιο – Λύκειο Γαργαλιάνων, 
10. Δρόμος Γαργαλιάνων – Βάλτας;».

Επειδή στην Τριφυλία επικρατεί έντονη ανησυχία μεταξύ των πολιτών και για να μη λέει ο καθένας ό,τι θέλει, μπορούν αρμοδίως, δημοσίως και επισήμως από το Δήμο Τριφυλίας να ενημερώσουν ποια έργα στην περιοχή «κόπηκαν» και απεντάχθηκαν από το ΕΣΠΑ; Εάν υπάρχουν, βέβαια, τέτοια έργα!

Σημειώνω, δε, πως η ανησυχία των κατοίκων της Τριφυλίας μεγάλωσε μετά την πρόσφατη σύσκεψη του δημάρχου και συνεργατών του στην Περιφέρεια με τον περιφερειάρχη, αντιπεριφερειάρχες και υπηρεσιακούς παράγοντες, για την οποία εξεδόθη ένα δελτίο Τύπου μόνο από το γραφείο του δημάρχου Τριφυλίας, στο οποίο το μόνο που, ουσιαστικά, τονιζόταν ήταν ότι «το άμεσο χρονικό διάστημα ξαναρχίζουν και ολοκληρώνονται ο δρόμος Ρωμανού – Γαργαλιάνοι και το φράγμα στους Χριστιάνους, δημοπρατούνται η βελτίωση του δρόμου Φιλιατρά - Μαραθόπολης και η κτηριακή και τεχνολογική αναβάθμιση του Νοσοκομείου Κυπαρισσίας», με τη συμπλήρωση ότι «θα ακολουθήσει επίσημη ανακοίνωση από την Περιφέρεια». 

Ανακοίνωση, ωστόσο, από την Περιφέρεια δεν ακολούθησε!
Καλό, λοιπόν, είναι ο δήμαρχος Τριφυλίας να ενημερώσει υπεύθυνα για τα έργα. Ας το πράξει στο προσεχές Δημοτικό Συμβούλιο, στο πλαίσιο της ενημέρωσης που κάνει πριν από την ημερήσια διάταξη!
ΠΗΓΗ tharrosnews

Post a Comment

Νεότερη Παλαιότερη