google.com, pub-4409140963597879, DIRECT, f08c47fec0942fa0 Με μικρό καλάθι ξεκίνησε ο τουρισμός στην Τριφυλία

Με μικρό καλάθι ξεκίνησε ο τουρισμός στην Τριφυλία

Μουδιασμένα ξεκίνησε η καλοκαιρινή περίοδος για τον τουρισμό στην περιοχή της Τριφυλίας παρά τις προσδοκίες που έχουν δημιουργηθεί φέτος για μια πολύ καλή χρονιά. Χαρακτηριστικό ήταν το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος που κατά κάποιο τρόπο αποτελεί και βαρόμετρο για την καλοκαιρινή περίοδο, όπου οι ξενοδόχοι της περιοχής είδαν να μην υπάρχει η αντίστοιχη περσινή κίνηση, κάτι που ισχύει και για την μέχρι τώρα κίνηση του Ιουνίου.
Οπως σημειώνει ο πρόεδρος της Ενωσης Ξενοδόχων και Ιδιοκτητών Τουριστικών Καταλυμάτων Τριφυλίας Κώστας Αγγελόπουλος μπορεί  να υπάρχει αύξηση στις αφίξεις του αεροδρομίου Καλαμάτας, αλλά αυτό δεν έχει μεταφραστεί σε αύξηση στην κίνηση της περιοχής, υπογραμμίζοντας πως δεν έχει διαχυθεί σε όλο το νομό καθώς υπάρχουν στοχευμένες περιοχές. Χαρακτηριστικά μας επισήμανε ότι μέχρι τώρα η καλοκαιρινή περίοδος δεν ξεκίνησε καλά και δεν εξελίσσεται όπως αναμενόταν παρά τις προσδοκίες που υπήρχαν. Η κίνηση είναι μειωμένη σε σχέση με πέρυσι την αντίστοιχη περίοδο, ενώ υπήρξε έντονη κινητικότητα σε κρατήσεις δωματίων για αργότερα, αλλά αυτό δεν έχει συνεχιστεί. Εξάλλου, συνέχισε, το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος που αποτελεί και βαρόμετρο για την πορεία του καλοκαιριού, η κίνηση δεν ήταν η αναμενόμενη. Κάτι που απέδωσε στο γεγονός της οικονομικής αδυναμίας του Ελληνα να κάνει διακοπές, αλλά και στην μείωση των Ρώσων τουριστών που πέρυσι είχαν κάνει την διαφορά, εξαιτίας των γεγονότων στην περιοχή της Ουκρανίας αλλά και της υποτίμησης του νομίσματός τους. Τέλος τόνισε ότι από ξένους τουρίστες δεν υπήρχε η κίνηση που αναμενόταν, ενώ παρατήρησε ότι στην περιοχή της Τριφυλίας δεν είναι μεγάλος ο αριθμός των τουριστικών γραφείων που δραστηριοποιούνται.
Ωστόσο καθώς ακόμη είμαστε στην αρχή της καλοκαιρινής περιόδου εξέφρασε την αισιοδοξία ότι τα πράγματα θα εξελιχθούν καλύτερα για την συνέχεια, τονίζοντας χαρακτηριστικά: «Ελπίζουμε το χαμένο έδαφος να το καλύψουμε τους επόμενους μήνες Ιούλιο, Αύγουστο και Σεπτέμβριο, με αύξηση της κίνησης και επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου». Η δήλωση έγινε στην Ελευθερία.Διαβάστε το άρθρο στην ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ http://www.eleftheriaonline.gr/oikonomia/tourismos/item/39520-tourismos-trifylia

Post a Comment

Νεότερη Παλαιότερη