ΘΕΜΑ ΜΕ ΤΟΥΣ ΔΙΚΑΣΤΙΚΟΥΣ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΟΥΣ ΣΤΗ ΜΕΣΣΗΝΙΑ...

«Φιλοδώρημα» είναι σύμφωνα με τον πρόεδρο του Δικηγορικού Συλλόγου Καλαμάτας Κώστα Μαργέλη η εκλογική αποζημίωση των 90 ευρώ ανά ημέρα, που έχουν να λαμβάνουν οι δικαστικοί αντιπρόσωποι. Και προτείνει -όπως και η συντονιστική επιτροπή των Δικηγορικών Συλλόγων Ελλάδας με ανακοίνωσή της- η αποζημίωση αυτή να αυξηθεί κατά 25 ευρώ, στα 115 ευρώ την ημέρα. Επιπλέον, ο Κ. Μαργέλης πιστεύει ότι σωστό και δίκαιο είναι οι δικηγόροι που διορίστηκαν σε εκλογικά τμήματα εντός του νομού όπου ζουν και εργάζονται, να πάρουν κι αυτοί άμεσα τα χρήματα, όπως έγινε και με εκείνους που θα μετακινηθούν εκτός νομού. Αλλά και να τους καταβληθούν επίσης οδοιπορικά και για τη δεύτερη Κυριακή, αλλιώς προτείνει οι δικηγόροι να μην προσέλθουν στα καθήκοντά τους στις ευρωεκλογές.
Πιο αναλυτικά ο Κ. Μαργέλης λέει ότι «η εκλογική αποζημίωση δεν είναι φιλοδώρημα», καταγγέλλοντας την Πολιτεία ότι απαξιώνει τόσο το δικηγορικό λειτούργημα όσο και τον θεσμικό ρόλο του δικαστικού αντιπροσώπου. Και αναφέρει ότι η εκλογική αποζημίωση «για να έχει αντίκρισμα θα έπρεπε να καταβληθεί με όρους ισονομίας και δικαιοσύνης και να επανακαθορισθεί το ύψος ημερήσιας αποζημίωσης στα 115 ευρώ». Προσθέτει μάλιστα ότι το ποσό που καθορίστηκε από το υπουργείο Οικονομικών «φανερώνει την πλήρη απαξίωση από μέρους της Ελληνικής Πολιτείας τόσο του δικηγορικού λειτουργήματος όσο και του θεσμικού ρόλου του δικαστικού αντιπροσώπου».
Share on Google Plus

About kyparissiotis

1 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Εμείς οι οι εν ενεργεία και οι συνταξιούχοι των Ενόπλων Δυνάμεων και Σωμάτων Ασφαλείας στηρίζουμε στις ευρωεκλογές το ΣΥΝΔΕΣΜΟ ΕΘΝΙΚΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ. Το κόμμα που βγήκε από τα σπλάχνα μας για να υπενθυμίσει στους Έλληνες ότι πάνω από ιδεολογίες και κόμματα πρέπει να βρίσκεται το συμφέρον της πατρίδας.
Ψήφο στις 25 Μαΐου στον ΣΥΝΔΕΣΜΟ ΕΘΝΙΚΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ για μια δική σας Ελλάδα.