4 νέα υπερξενοδοχεία στη Μεσσηνία!

Τέσσερα νέα ξενοδοχεία υψηλών κατηγοριών θα λειτουργήσουν στην περιοχή της Καλαμάτας και της Μεσσηνίας, το επόμενο διάστημα, αναδεικνύοντάς την έτσι σε ανερχόμενο προορισμό για τουριστικές επενδύσεις.
Στην παραλιακή ζώνη
Ειδικότερα, η εταιρεία Horizon Α.Ε. της οικογένειας Παπαθεοδωρίδη προγραμματίζει να ανοίξει ένα νέο ξενοδοχείο πέντε αστέρων στην παραλιακή ζώνη της Καλαμάτας (Ναυαρίνου 217).
Όπως αναφέρει ο διευθυντής της νέας μονάδας, κ. Γεράσιμος Τράνακας, το ξενοδοχείο θα έχει δυναμικότητα 35 δωματίων (90 κλινών), εκ των οποίων 15 δωμάτια θα έχουν ιδιωτική πισίνα.
Το ξενοδοχείο, αρχιτέκτονας του οποίου είναι ο κ. Βαγγέλης Στυλιανίδης, θα διαθέτει επίσης κέντρο θαλασσοθεραπείας, γυμναστήριο, εστιατόριο και δύο συνεδριακές αίθουσες μέγιστης χωρητικότητας 350 ατόμων.Η επωνυμία του ξενοδοχείου δωδεκάμηνης λειτουργίας θα είναι Horizon Blue. O προϋπολογισμός της επένδυσης θα φθάσει σε 6,5 εκατ. ευρώ.
H οικογένεια Παπαθεοδωρίδη επενδύει για πρώτη φορά στον ξενοδοχειακό κλάδο, καθώς μέχρι πρότινος ασχολούνταν μόνο με εμπορικές δραστηριότητες στην πόλη.
Στη Μικρά Μαντίνεια
Η έναρξη λειτουργίας της δεύτερης μονάδας στην Καλαμάτα και ειδικότερα στην περιοχή Μικρά Μαντίνεια, έγινε την πασχαλινή περίοδο. Το τεσσάρων αστέρων ξενοδοχείο, με δυναμικότητα 10 δωματίων, πισίνα, σνακ μπαρ και οργανωμένη παραλία, λειτουργεί η εταιρεία Αφοί Παναγή.
Η επένδυση ανήλθε σε 1,3 εκατ. ευρώ. Η μονάδα ονομάζεται Mantinia Bay και θα έχει δωδεκάμηνη λειτουργία. Στα μελλοντικά σχέδια της εταιρείας είναι να προχωρήσει σε επέκτασή της.
Η τρίτη ξενοδοχειακή μονάδα πέντε αστέρων, η οποία βρίσκεται στη φάση κατασκευής από την ιδιοκτήτρια εταιρεία Messinian Center, προγραμματίζεται να λειτουργήσει το καλοκαίρι του 2015. Το ξενοδοχείο, με δυναμικότητα 77 κλίνες που βρίσκεται στην περιοχή Βέργα, θα διαθέτει δύο εξωτερικές πισίνες, εστιατόριο με μεσογειακή κουζίνα, σπα και αίθουσα για συνέδρια και εκδηλώσεις.
Επένδυση 80 εκατ.
Στις παραπάνω επενδύσεις προστίθεται και η μεγάλη επένδυση ύψους 80 εκατ. ευρώ που έχει ήδη ανακοινώσει η ξενοδοχειακή αλυσίδα Grace Hotels, η οποία θα πραγματοποιηθεί σε ιδιόκτητη έκταση 300 στρεμμάτων στην περιοχή της Βελίκας και περιλαμβάνει τη δημιουργία ξενοδοχείου 125 δωματίων και 40 βιλών προς πώληση. Το ξενοδοχείο με την επωνυμία Grace Kalamata προγραμματίζεται να λειτουργήσει το 2017.
Costa Navarino
Εξάλλου, νέες επενδύσεις σχεδιάζει και η τουριστική ναυαρχίδα της Μεσσηνίας, η Costa Navarino. Μέρος των νέων επενδύσεων περιγράφονται σε απόφαση των υπουργών Τουρισμού και ΠΕΚΑ περί επαναοριοθέτησης της Περιοχής Ολοκληρωμένης Τουριστικής Ανάπτυξης.
Στο πλαίσιο της απόφασης εγκρίθηκε η δημιουργία τριών σύνθετων τουριστικών καταλυμάτων, δύο στο τμήμα Ρωμανού και ένα στο τμήμα της Πύλου. Στο Ρωμανό το πρώτο σύνθετο τουριστικό κατάλυμα προβλέπει τη δημιουργία τουριστικών κατοικιών 432 κλινών.
Το δεύτερο σύνθετο τουριστικό κατάλυμα στο Ρωμανό περιλαμβάνει τη δημιουργία τουριστικών κατοικιών 674 κλινών, μέρος της δυναμικότητας της οποίας θα προκύψει από την υφιστάμενη ξενοδοχειακή μονάδα. Στην Πύλο προβλέπεται η δημιουργία ξενοδοχειακής μονάδας 300 κλινών και κατοικιών 900 κλινών. Το τριετές επενδυτικό πρόγραμμα των παραπάνω και άλλων νέων επενδύσεων που σχεδιάζονται στην Costa Navarino αναμένεται να υπερβεί τα 100 εκατ. 'Καθημερινη
Share on Google Plus

About kyparissiotis