google.com, pub-4409140963597879, DIRECT, f08c47fec0942fa0 ΤΟ ΔΙΑΛΥΜΕΝΟ ΠΑΣΟΚ ΧΡΩΣΤΑ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΣΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ

ΤΟ ΔΙΑΛΥΜΕΝΟ ΠΑΣΟΚ ΧΡΩΣΤΑ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΣΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ

Επιστολή απέστειλε στη zougla.gr ένας εργαζόμενος του ΠΑΣΟΚ που βρίσκεται σε επίσχεση εργασίας. Αναλυτικά: «Καλησπέρα σας, η εξευτελιστική συμπεριφορά του ΠΑΣΟΚ προς τους εργαζόμενους έχει πλέον πάρει μορφή εκβιασμού. Η πρόσληψη μου στο ΠΑΣΟΚ ως υπάλληλος γραφείου έγινε το Δεκέμβριο του 2009. 
Τρεις μήνες αργότερα και μετά την αιφνιδιαστική -και χωρίς καμία νομιμοποίηση- νεοφιλελεύθερη ακροδεξιά στροφή που επέλεξε το κόμμα, συνυπέγραψα κείμενο με άλλα μέλη του ΠΑΣΟΚ στο οποίο δηλώσαμε ότι θα δώσουμε την μάχη από τα κάτω για την ανατροπή αυτών των επιλογών, με συμμαχίες είτε μέσα στο κόμμα είτε έξω από αυτό στην κοινωνία, όπως οφείλαμε να κάνουμε. Το Φλεβάρη του 2010 γράφω κείμενο με τίτλο "Βάλτε πλαφόν στα καύσιμα και όχι στα όνειρα μας", το οποίο δημοσιεύω στο προσωπικό μου blog και σε σελίδες κοινωνικής δικτύωσης, με αποτέλεσμα να δεχτώ επίπληξη με εντολή του τότε γραμματέα Σ. Ξυνίδη και παρότρυνση να παραιτηθώ της σύμβασής μου ή να σταματήσω δράσεις εντός και εκτός του διαδικτύου που εναντιώνονται στις επιλογές της κυβέρνησης.
Η απάντηση μου ήταν ότι παραιτούμαι από κάθε κομματική ιδιότητα, (που κατείχα από το 2007 κυρίως) αλλά όχι από την σύμβαση μου, την οποία αν ήθελαν θα έπρεπε να καταγγείλουν εκείνοι και να προβούν στην απόλυση μου, ενώ παράλληλα εντάχθηκα αμέσως σε οριζόντιες αντιεραρχικές δομές και συνελεύσεις αντίστασης γειτονιάς και συμμετείχα σε όλες τις απεργιακές κινητοποίησεις. Από τον Ιανουάριο του 2012 και μετά τη στάση πληρωμών που επέβαλε το ΠΑΣΟΚ στους εργαζόμενους είμαι σε επίσχεση εργασίας μέχρι και σήμερα, αφού 3 μήνες νωρίτερα είχα δηλώσει ότι δεν θα προσβάλω τυχόν απόλυση μου, αλλά δεν παραιτούμαι της σύμβασης, πράξη που θα μου στερούσε το επίδομα ανεργίας. Αυτή μου η πρόθεση δε βρήκε ανταπόκριση, με αποτέλεσμα τον πλήρη οικονομικό μου εγκλωβισμό, μα όχι και την απομόνωση μου από τα κινήματα αντίστασης. Μετά από 14 μήνες εξαθλίωσης το ΠΑΣΟΚ καταβάλει μέρος τον δεδουλευμένων και καλεί όσους εργαζόμενους θέλουν να δηλώσουν ότι επιθυμούν συναινετικές απολύσεις, ενώ παράλληλα εξαγγέλλει αλλαγή των συμβάσεων σε εκ περιτροπή εργασίας… και κάπου εδώ ξεκινά ο εκβιασμός. Μέσω του Διευθυντή κυρίου Σαλαγιάννη μου ανακοινώνουν ότι για να με απολύσουν και να πάω στο ταμείο ανεργίας, θα πρέπει να δεχτώ "κούρεμα" 80% των οφειλούμενων μισθών, της αποζημίωσης και ότι άλλο προβλέπεται από το νόμο. Στη συνέχεια δε η "προσφορά" ανέβηκε. Από το συνολικό οφειλούμενο ποσό των 4.800 ευρώ να πάρω τα 1.500. Στην ερώτηση μου "και τι είμαι κύριε Σαλαγιάννη…χαρτέμπορος ή προμηθευτής;" απάντηση δεν πήρα.

Post a Comment

Νεότερη Παλαιότερη