google.com, pub-4409140963597879, DIRECT, f08c47fec0942fa0 ΤΕΛΙΚΑ ΠΡΙΝ ΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΘΑ ΜΕΙΝΟΥΜΕ ΧΩΡΙΣ ΛΙΜΑΝΙ

ΤΕΛΙΚΑ ΠΡΙΝ ΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΘΑ ΜΕΙΝΟΥΜΕ ΧΩΡΙΣ ΛΙΜΑΝΙ

Μεγαλύτερο άνοιγμα στο ήδη κατεστραμμένο τμήμα του προσήνεμου μόλου και ακόμη περισσότερες φθορές στο παλιό του τμήμα άφησε στο λιμάνι της Κυπαρισσίας η έντονη θαλασσοταραχή. Το λιμάνι με κάθε κακοκαιρία καταστρέφεται όλο και πιο πολύ, κάνοντας την κατάσταση ακόμη χειρότερη, ενώ το σίγουρο είναι πως όσο καθυστερούν τα αναγκαία έργα για την αποκατάσταση των ζημιών, τόσο τα πράγματα θα χειροτερεύουν ακόμη και στο εσωτερικό του. Όπως λένε οι ίδιοι οι ψαράδες, η θάλασσα μπαίνει «ζωντανή» μέσα στο λιμάνι και τα σκάφη τους κινδυνεύουν ανά πάσα στιγμή.
 Την Κυριακή το πρωί είχαμε το περιστατικό που δύο ψαράδες από την ακτή πήγαν στην άκρη του μόλου για να ψαρέψουν και δεν μπορούσαν να γυρίσουν πίσω καθώς ο μόλος είχε κοπεί από τα κύματα και η θάλασσα περνούσε από πάνω του - οπότε απεγκλωβίστηκαν τελικά με ένα μικρό βαρκάκι. Χθες με τον κυματισμό να έχει καταλαγιάσει η εικόνα ήταν πιο ξεκάθαρη για το μέγεθος των ζημιών. Στο λιμάνι συναντήσαμε τον πρόεδρο του Συλλόγου Επαγγελματιών Αλιέων Τριφυλίας Κώστα Ροϊλό ο οποίος μας μίλησε για την κατάσταση, αλλά και για τις μελέτες που όλο ακούνε. Όπως μας είπε: «Είχαμε θαλασσοταραχή, όχι της εντάσεως των περσινών ημερών, αλλά σε ένα έργο που έχει αρχίσει να φθείρεται και αυτή η θάλασσα ήταν πρόβλημα κι επιδείνωσε την κατάσταση. Το παλιό κομμάτι του προσήνεμου μόλου χαλάει ακόμη περισσότερο, ενώ κινδύνεψαν και δύο άτομα που είχαν πάει για ψάρεμα. Για το λιμάνι ο Δήμος Τριφυλίας παρουσία μου έχει κάνει μήνυση κατά παντός υπευθύνου για αυτό το έκτρωμα που έχει συμβεί εδώ πέρα. Είναι στα χέρια του εισαγγελέα να βρει τους υπευθύνους και να δούμε τι θα γίνει. Ένα έργο για το οποίο έχουν δαπανηθεί τόσα εκατομμύρια από το ελληνικό κράτος και την ΕΕ, είναι σε αυτά τα χάλια.
 Πριν λίγες είδα δηλώσεις του κ. Κουστόγιαννη, διευθυντή Τεχνικών Εργων της Περιφέρειας, ο οποίος δηλώνει ότι για την καταστροφή αυτή φταίει η παλιά μελέτη του έργου - η μελέτη δηλαδή που κατασκευάστηκε το έργο δεν ήταν σωστή. Αφού δεν ήταν σωστή, δεν πέρασε από επιτροπή; Γιατί την εγκρίνανε και την υλοποιήσανε; Αυτά είναι κουβέντες του αέρα όπως έχω πει και πάλι. Δηλαδή μετά από τόσα χρόνια θυμηθήκανε ότι η μελέτη αυτή ήταν λάθος, αυτά τα πράγματα δεν στέκουν πουθενά. Αυτά όμως θα τα βρει ο εισαγγελέας, εμείς δεν κάνουμε πίσω με τίποτα. Χθες (σ.σ. προχθές) καθόμαστε ξάγρυπνοι για να προστατέψουμε τις περιουσίες μας. Τα καϊκια μέσα στο αλιευτικό καταφύγιο είναι δεμένα με πέντε αγκυρόσκοινα και θάλασσα ανεβαίνει πάνω στο τσιμέντο όπως γίνεται πάντα. Δεν μπορεί να συνεχιστεί αυτή η κατάσταση. Δεν υπάρχει καμία ασφάλεια. Μας λένε ότι θα κοπούνε 2 εκ. ευρώ από το ΕΣΠΑ για τη μελέτη - ποια μελέτη και ποιος μου λέει εμένα ότι η μελέτη που θα κάνουνε θα είναι σωστή, ότι μετά από 5 χρόνια δεν θα μας πούνε ότι και αυτή η μελέτη ήταν λάθος.
Θα μου πείτε ότι αυτή την μελέτη κάποιοι θα την εγκρίνουν. Την προηγούμενη μελέτη δεν την ενέκρινε κανένας; Ας βρούνε λοιπόν αυτούς που την ενέκριναν και ας τους πουν "ελάτε εδώ κύριοι, γιατί υλοποιήσατε μελέτη που ήταν λάθος, ποιος ήταν αυτός που δημοπράτησε το έργο;" για να δούμε τι γίνεται. Πρέπει να φτιαχτεί το έργο αλλά παράλληλα να αποδοθούν ευθύνες και εκεί που υπάρχουν». Κ. Μπ. - Ελευθερία

Post a Comment

Νεότερη Παλαιότερη