google.com, pub-4409140963597879, DIRECT, f08c47fec0942fa0 Προσπάθεια εξεύρεσης χώρου προσωρινής φιλοξενίας για παράνομους

Προσπάθεια εξεύρεσης χώρου προσωρινής φιλοξενίας για παράνομους

Τη δημιουργία χώρων προσωρινής φιλοξενίας αλλοδαπών που συλλαμβάνονται ενώ προσπαθούν να μπουν παράνομα σε ελληνικό έδαφος δια θαλάσσης, επιδιώκει, ει δυνατόν σε κάθε νομό, αν όχι σε κάθε λιμάνι, η Ελληνική Πολιτεία δια μέσω των αρμόδιων υπουργείων της. Ήδη στη Μεσσηνία, όπως και σε άλλες περιοχές, έχει ζητηθεί να γίνει έρευνα και διαβούλευση με τους τοπικούς φορείς για να εξευρεθεί χώρος που θα υποδειχθεί, ώστε να χρησιμοποιηθεί για την προσωρινή φιλοξενία μεταναστών. Όπως όλα δείχνουν, όμως, υπάρχει άρνηση από τους τοπικούς φορείς για κάτι τέτοιο.
Aναζήτηση χώρου Σύμφωνα με τα κριτήρια που έχουν ζητηθεί από τα υπουργεία, θα πρέπει ο χώρος να πληροί και να καλύπτει τις βασικές ανάγκες διαβίωσης των ανθρώπων αυτών για τις 3-5 ημέρες παραμονής τους στην περιοχή που έχουν συλληφθεί μέχρι να γίνει η καταγραφή τους και εν συνεχεία η παραλαβή τους από την Αστυνομία, για να μεταφερθούν στα κέντρα κράτησης αλλοδαπών. Σχεδόν όλες τις φορές που συλλαμβάνονται μετανάστες- ανάμεσά τους βρίσκονται πολύ μικρά παιδιά και γυναίκες- έχει ζητηθεί να υπάρχει συγκεκριμένος χώρος και να μη στοιβάζονται, έστω και γι’ αυτό το μικρό διάστημα, σε στάδια, αποθήκες και γενικά σε ακατάλληλους χώρους. Βασικό στοιχείο είναι να πρόκειται για στεγασμένο χώρο με θέρμανση, που θα καλύπτει τις ανάγκες υγιεινής. Σημειωτέον, όπως υπογραμμίζουν οι αρμόδιες υπηρεσίες, η δήλωση ύπαρξης ενός τέτοιου χώρου αυτόματα σημαίνει κάλυψη εξόδων συσσιτίου κ.ά. από αντίστοιχα ευρωπαϊκά προγράμματα.

Post a Comment

Νεότερη Παλαιότερη