google.com, pub-4409140963597879, DIRECT, f08c47fec0942fa0 Η ΑΡΣΗ ΠΡΩΤΗΣ ΚΑΤΟΙΚΙΑΣ ΚΑΤΑΣΤΡΑΤΗΓΕΙ ΤΟΥΣ ΝΟΜΟΥΣ

Η ΑΡΣΗ ΠΡΩΤΗΣ ΚΑΤΟΙΚΙΑΣ ΚΑΤΑΣΤΡΑΤΗΓΕΙ ΤΟΥΣ ΝΟΜΟΥΣ

Στα πλαίσια του σκοπού που έχουν οι δανειστές μας για την άρση της προστασίας της Α’ κατοικίας από πλειστηριασμούς, ακούστηκε ότι η τρόικα δήλωσε στους αρμόδιους Υπουργούς ότι: «αν θέλετε να κάνετε κοινωνική πολιτική να φροντίσετε να βρείτε καταλύματα για αυτούς που θα χάσουν τα σπίτια τους». Δηλ δήλωσαν ξετσίπωτα ότι θα μας πάρουν τα σπίτια και θα πρέπει η κυβέρνηση να μας εξασφαλίσει τσαντίρια για να κατοικήσουμε. Είναι γνωστό ότι η Ελλάδα είναι η Χώρα με το μεγαλύτερο ποσοστό ιδιοκατοίκησης. Η απόκτηση «του δικού σου κεραμιδιού» για την Ελληνική κοινωνία είναι αξία αδιαπραγμάτευτη, όνειρο και σκοπός ζωής. Έτσι απορώ που δεν ξεσηκώνονται και οι πέτρες, όταν απειλείται και αυτό το βασικό αγαθό, πάνω στο οποίο δόμησε τη ζωή του ο σύγχρονος Έλληνας.
Πιστεύω ότι η απειλή της άρσης της προστασίας της πρώτης κατοικίας θα πρέπει να αποτελέσει αντικείμενο έντονης αντίδρασης και κινητοποίησης, έτσι ώστε, να καταλάβουν οι ηγέτες μας ότι το μέτρο αυτό δεν δε θα περάσει αναίμακτα. Εδώ μπαίνει το μεγάλο καθήκον της τρίτης εξουσίας δηλ. της Δικαιοσύνης, να βάλει φραγμό στην Εκτελεστική και Νομοθετική, οι οποίες λειτουργούν ως εντεταλμένα όργανα των δανειστών. Η Δικαστική εξουσία, παρά το ότι έχει την δυνατότητα και την υποχρέωση να ελέγχει την συνταγματικότητα κάθε νόμου, μέχρι σήμερα, δυστυχώς έχει θεωρήσει συνταγματικά όλα τα κρίσιμα νομοθετήματα, που μας επιβάλουν οι δανειστές δηλ έχει κρίνει συνταγματικά τα μνημόνια, τα χαράτσια, την διάλυση των πανεπιστημίων με την διαθεσιμότητα των Διοικητικών Υπαλλήλων κ.λ.π. Επίσης έχει παραστήσει την Πυθία στη υπόθεση του κλεισίματος της ΕΤΡ . Ωστόσο υπάρχουν Δικαστές, κυρίως κατώτερων Δικαστηρίων, που με την επιστημοσύνη και τη γενναιότητά τους αποτελούν φάρους στη μαυρίλα των ημερών και δίνουν ελπίδα σε αυτό τον τόπο. Θα αναφέρω στο σημείο αυτό τις πρόσφατες αποφάσεις ασφαλιστικών μέτρων της προέδρου του Πρωτοδικείου Αθηνών που αφορούν στους σχολικούς φύλακες, η οποία με εξαιρετικό σκεπτικό ακυρώνει ως αντισυνταγματική και παράνομη την διαθεσιμότητα των σχολικών φυλάκων. Επίσης θα ήταν αδικία να μη αναφέρουμε το πλήθος δικαστικών αποφάσεων, για τα υπερχρεωμένα νοικοκυριά, μεταξύ των οποίων και αποφάσεις Ειρηνοδικείων της δικής μας περιοχής, οι οποίες έχουν δώσει ανάσα σε φτωχούς ανθρώπους .
Η απειλή της άρσης της προστασίας της Α κατοικίας θα πρέπει να ενεργοποιήσει τα αντανακλαστικά των συνδικαλιστικών οργανώσεων των Δικαστών, στις οποίες θα πρέπει να συζητηθεί η επικείμενη απειλή και να καταστεί σαφές στους κρατούντες ότι, το μέτρο αυτό θα κριθεί αντισυνταγματικό από την Δικαιοσύνη και δεν θα εφαρμοστεί. Από την άλλη πλευρά οι Δικηγορικοί Σύλλογοι, οι οποίοι καθεύδουν, θα έπρεπε ήδη να έχουν ξεσηκωθεί κατά του αντικοινωνικού αυτού μέτρου. Ειδικότερα κατά την άποψή μου θα πρέπει να συνεδριάσει η Ολομέλεια των Δικηγορικών Συλλόγων και να εισηγηθεί στους Δικηγορικούς Συλλόγους της Χώρας να αποφασίσουν ότι, τα μέλη τους δεν θα συμπράξουν σε καμία διαδικαστική πράξη αναγκαστικής εκτέλεσης, με αντικείμενο την πρώτη κατοικία, με την απειλή επιβολής σοβαρότατης πειθαρχικής ποινής, σε καθένα που δεν θα πειθαρχήσει στην απόφαση αυτή. Τέλος θα πρέπει όλοι οι κοινωνικοί φορείς (αγροτικοί σύλλογοι, συνδικάτα κ.λ.π.) να οργανωθούν και να βρίσκονται σε ετοιμότητα για να σταματήσουμε την εφαρμογή του μέτρου (αν αυτό τελικά περάσει) ακόμα και την ύστατη στιγμή, ματαιώνοντας προγραμματισμένους πλειστηριασμούς, με καταλήψεις των χώρων διενέργειας αυτών και με άλλες δράσεις, οι οποίες θα συντείνουν στον σκοπό αυτό . ΒΑΣΩ ΜΑΡΙΝΗ ΔΙΚΗΓΟΡΟΣ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑΣ

Post a Comment

Νεότερη Παλαιότερη