google.com, pub-4409140963597879, DIRECT, f08c47fec0942fa0 Χωρίς Κτηματολόγιο και οργανωμένο σχέδιο ο Κυπαρισσιακός κόλπος-Υπέρ και κατά για την Ελαία

Χωρίς Κτηματολόγιο και οργανωμένο σχέδιο ο Κυπαρισσιακός κόλπος-Υπέρ και κατά για την Ελαία

Στο έκτακτο Δ.Σ. Τριφυλίας ο επικεφαλής της αντιπολίτευσης στο Περιφερειακό συμβούλιο Δημήτρης Δράκος μίλησε για την ουσία και το φυσικό κάλλος της περιοχής μας. Αρχικά τόνισε ότι πρέπει ο Δήμος να είναι προσεκτικός ώστε να διατηρηθεί το οικοσύστημα και η παράλληλη ανθρώπινη δράση για την προστασία όλων από τις ακραίες θέσεις που δεν οδηγούν πουθενά. Η ΚΥΑ πρόσθεσε ότι θα ξεκαθαρίσει το καθεστώς της περιοχής εξετάζοντας το νομικό πλαίσιο με ισσόρροπες δράσεις. Η ανάπτυξη του τόπου σύμφωνα με τον κ. Δράκος είναι οι ποιοτικές πρωτοβουλίες, οι μελέτες, η εφαρμογή των Νόμων, ώστε να μην επαναληφθούν τα λάθη του παρελθόντος. Συνηγόρησε σε ένα κείμενο για τον αναπτυξιακό προσανατολισμό του τόπου ώστε να το δεχθεί το υπουργείο ενώ η αυτοδιοίκηση επέμεινε ότι πρέπει να πιέσει τους επενδυτές να κοιτούν το μέλλον και όχι το κέρδος. Τέλος επανέλαβε ότι η ερημοποίηση έχει 2 όψεις με στραγγαλισμό της περιοχής και το δόκανο της Ε.Ε. από το οποίο πρέπει να ξεφύγουμε ώστε να διεκδικήσουμε το μέλλον.
Ο εκπρόσωπος της ελάσσονος μειοψηφίας στο Περιφερειακό συμβούλιο κ. Πατσαρίνος παραδέχθηκε ότι δεν υπάρχει Κτηματολόγιο, ούτε δασικοί χάρτες, ούτε Γ.Π.Σ. με Σχέδιο οικιστικής ανάπτυξης , ούτε χωροταξικό. Είπε ότι η περιοχή της Ελαίας είναι ευαίσθητη και οφείλουν πρώτα να λυθούν τα περιβαλλοντικά προβλήματα, τα χωροταξικά και πολεοδομικά ζητήματα ώστε να τεθούν κανόνες. Υποστήριξε ότι οι αμμοθίνες μετακινούνται και το δάσος δεν οριοθετείται ενώ ζήτησε από τους πολίτες να σταθούν στο ύψος των περιστάσεων γιατί το θέμα είναι περίπλοκο και σοβαρό.
Ο Αντιδήμαρχος κ .Τσίγγανος έκανε λόγο ότι οι φορείς θα θέσουν τα όρια καθώς τα παλιά μοντέλα δόμησης ξεπεράστηκαν, οπότε πάμε σε σεβασμό περιβαλλοντικών όρων. Εξάλλου είπε ότι η ζώνη Natura εκτείνεται από το λιμάνι Κυπαρισσίας ως το Κατάκολο τασσόμενος υπέρ της επένδυσης, ενώ η αναστολή των οικοδομικών αδειών δείχνει ότι το κράτος δεν ανέλαβε τις ευθύνες του επικρατώντας ένα αλαλούμ στις υπηρεσίες του.
ΤΙ ΕΙΠΑΝ ΟΙ ΦΟΡΕΙΣ ΤΗΣ Δ.Ε. ΑΥΛΩΝΑΣ
Ο Αντιδήμαρχος κ .Φιλντίσης μίλησε για τη μελέτη του προγράμματος Life από το 2002 που έμεινε στα συρτάρια, τασσόμενος υπέρ της επένδυσης με δυνατότητα αρμονικής συμβίωσης αναζητώντας το παν μέτρον άριστον παρά την πολυνομία που επικρατεί στη χώρα. Ο πρώην Δήμαρχος Γιώργ. Γαλάνης υπογράμμισε ότι η Πολιτεία πρέπει να ασχοληθεί σοβαρά και να μην γίνει επικοινωνιακή τακτική στο θέμα. Μίλησε για τις πρωτοβουλίες του για το σχέδιο οικιστικής ανάπτυξης με οριοθετημένη μελέτη που θα σέβεται το μέλλον εκτιμώντας ότι το κράτος αργεί. Μάλιστα είπε ότι τον πρώτο λόγο έχει η αυτοδιοίκηση, '
Ο Σπύρος Χρονόπουλος ήταν θετικός σε επενδύσεις αλλά με προτάσεις για την διαχείριση του φυσικού περιβάλλοντος ώστε να δοθεί μέλλον στην περιοχή.

Post a Comment

Νεότερη Παλαιότερη