google.com, pub-4409140963597879, DIRECT, f08c47fec0942fa0 Οργή λαού για την...εμπορική δραστηριότητα στην Ελαία και Αγιαννάκη

Οργή λαού για την...εμπορική δραστηριότητα στην Ελαία και Αγιαννάκη


ΛΑΙΚΗ αντίδραση συναντά το άφαντο...επενδυτικό σχέδιο στην περιοχή Ελαία και Αγιαννάκη μετά την καθολική αρνητική άποψη κατοίκων και φορέων με μικρές διακυμάνσεις. Στο έκτακτο Δ.Σ. Τριφυλίας η εκπρόσωπος του 'ΑΡΧΕΛΩΝ' Παναγιώτα Θεοδώρου ήταν καταπέλτης ξεκαθαρίζοντας ότι ο Σύλλογος δεν ζήτησε ποτέ την ερημοποίηση της περιοχής. Επέκρινε το Δήμο ότι δεν ήταν προετοιμασμένος για τη σύσκεψη ενώ τόνισε ότι απεκρύπτη η αυοτψία από την Ευρωπαική επιτροπή στην επίμαχη περιοχή στις 17/7/2012. Ζήτησε από όλους να μην ξεπουλήσουν τη περιοχή στο όνομα ψεύτικης ανάπτυξης αναφέροντας παραδείγματα τσιμεντοποίησης από άλλες τουριστικές περιοχές της χώρας. Τόνισε ότι ο Σύλλογος τάσσεται υπέρ των επενδύσεων με βάση διαχείρισης καθώς το Ελληνικό κράτος δεν προστατεύει τις περιοχές του. Ζήτησε μάλιστα ανάπτυξη με αρχές και όρους.
Ο Πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Κυπαρισσίας κ. Παναγιωτόπουλος μίλησε για ήπια μορφή ανάπτυξης με σεβασμό στην βιοποικιλότητα ρωτώντας τι ανάπτυξη και τουρισμό θέλουμε πλέον. Ο εκπρόσωπος της Ένωσης Ξενοδόχων Τριφυλίας κ. Τοανόγλου θεωρεί δυνατό χαρτί του τόπου μας το περιβάλλον καθώς υπάρχουν επενδυτές σε μονάδες. Διαπίστωσε το ποσοτικό ενδιαφέρον της περιοχής αλλά όχι ανάπτυξη με στυγνή μεγεύθυνση. Κατέληξε λέγοντας ότι δεν υπάρχει όραμα στο τόπο αλλά και ελλιπές νομοθετικό πλαίσιο με αποτέλεσμα το κράτος να υστερεί σημαντικά. Άποψή του ήταν ότι η αυτοδιοίκηση δεν πρέπει να γίνει παρατηρητής των εξελίξεων καθώς οι επενδυ΄σεις πρέπει να έχουν πάνω από όλα τη λαική βούληση των κατοίκων..
ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ ΜΕ ΝΟΜΙΜΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ ΣΤΟ ΕΠΙΚΡΑΤΕΙΑΣ
Η Πρόεδρος του Συλλόγου Επαγγελματιών Καλονερού κ. Αθηνά Μέλλου διερωτήθηκε γιατί κανείς δεν μιλά για προστασία των εμπόρων ενώ τουριστική ανάπτυξη μπορεί να γίνει με συγκκεριμένες επενδύσεις. Ο Πρόεδρος του Συλλόγου  φίλων Δάσος Ελαίας και παραλίας κ. Γκρέκης μίλησε  για πελατειακό κράτος που αποτελεί τη διαφορά μεταξύ νόμιμου κια νομότυπου. Η Ελλάς είπε σύρεται στα δικαστήρια και ανάπτυξη έρχεται μόνο με επιτροπές διαχείρισης. Τάχθηκε υπέρ βάσεων επένδυσης με όρους νομιμότητας αλλά όχι σε καταστορφή αμμοθινών και παραλιών καθώς έτσι απεμπολούνται οι επόμενες γενιές που καταδικάζονται. Μίλησε για προσφυγή στο Συμβούλιο Επικρατείας ώστε να ξεκαθαρίσει το ιδιοκτησιακό καθεστώς και να τηρηθεί το Σύνταγμα.
Ο Πρόεδρος του Περιβαλλοντικού συλλόγου Κυπαρισσικού Κόλπου κ. Αναγνωστόπουλος μίλησε για ελλιπές πλαίσιο αλλά ζήτησε να εφαρμοστεί το ισχύον νομικό πλαίσιο με αυστηρή εφαρμογή σε δόμηση και αξιοποίηση. Τάχθηκε υπέρ της επένδυσης αλλά μόνο αν δουλέψουν οι Νόμοι με εμπλοκή της πολιτείας.
Ο εκπρόσωπος του Περιβαλλοντικού-Εξωραιστικού συλλόγου Καλονερού κ. Βαιλειάδης ζήτησε ισσόρροπη ανάπτυξη όλων με νόμους αλλά επέκρινε τις πρακτικές του συλλόγου Αρχέλων με αθέμιτα μέσα. Τάχθηκε υπέρ του οικοσυστήματος ως μέρος φυσικής κληρονομιάς και όχι σε παράνομες δράσεις χωρίς τη βούληση του κράτους αλλά και νόμιμη ανάπτυξη χωρίς να κινδυνέυει με ερημοποίηση η περιοχή.

Post a Comment

Νεότερη Παλαιότερη