google.com, pub-4409140963597879, DIRECT, f08c47fec0942fa0 Σε νέα φάση η ύδρευση των Φιλιατρών αλλά δρόμοι θα ξανασκαφτούν;

Σε νέα φάση η ύδρευση των Φιλιατρών αλλά δρόμοι θα ξανασκαφτούν;

ΜΕ δυσκολία ολοκληρώθηκε τελικά η δεύτερη φάση του έργου με αντικείμενο την "Ολοκλήρωση Δικτύου Ύδρευσης Φιλιατρών" με την αποπεράτωση των χωματουργικών εργασιών. Ωστόσο ολοκληρώθηκε η τοποθέτηση του αγωγού αντικαθιστώντας το απαρχαιωμένο δίκτυο ύδρευσης που έφερε καρκινογόνο αμίαντο καθώς η σύμβαση του έργου προέβλεπε την ταχεία αντικατάσταση των σωληνώσεων. Οι σκαμμένοι δρόμοι στα Φιλιατρά εκκρεμούν από τον χειμώνα δημιουργώντας δυσκολία στους οδηγούς και παρότι το έργο πήρε παράταση η κατάσταση στους δρόμους δεν έχει διαφοροποιηθεί..
Το έργο για τους κατοίκους θεωρείται σημαντικό καθώς μετά τις δοκιμές λειτουργίας και την ταυτοποίηση των συνδέσεων κατά μήκος του δικτύου θα επιταχυνθούν οι αποκαταστάσεις. Πάντως υπολογίζεται ότι θα πέσει ασφλατοτάπητας στα σημεία των τομών πριν το Πάσχα ώστε τα Φιλιατρά να υποδεχθούν τους επισκέπτες .Η εκτέλεση του έργου ανήλθε σε υψηλά επίπεδα καθώς έπρεπε να ακολουθήσει η διαγωνιστική διαδικασία με το ποσό των 750.000 ευρώ που έχουν δεσμευθεί από το ΕΣΠΑ.

Post a Comment

Νεότερη Παλαιότερη