google.com, pub-4409140963597879, DIRECT, f08c47fec0942fa0 ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ - ΕΜΠΛΟΚΗ ΣΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΥΓΕΙΑΣ ΓΙΑ ΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑΣ- ΡΗΤΟΙ ΟΙ ΟΡΟΙ ΤΟΥ ΔΩΡΗΤΗ ΓΙΑ ΤΟ ΙΔΡΥΜΑ

ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ - ΕΜΠΛΟΚΗ ΣΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΥΓΕΙΑΣ ΓΙΑ ΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑΣ- ΡΗΤΟΙ ΟΙ ΟΡΟΙ ΤΟΥ ΔΩΡΗΤΗ ΓΙΑ ΤΟ ΙΔΡΥΜΑ


ΣΟΒΑΡΗ νομική εμπλοκή αναμένεται να αποτελέσει για το αρμόδιο υπουργείο η περιουσιακή κατάσταση αλλά και το κληροδότημα του Νοσοκομείου Κυπαρισσίας που έχει συγκεκριμένο σκοπό από τον διαθέτη σε ότι αφορά τον χαρακτήρα λειτουργίας του.
Μετά την δημοσίευση στο Φ.Ε.Κ. -το οποίο έχει ένα σοβαρό τυπογραφικό λάθος που αφορά την λέξη Νοσοκομείο Κυπαρισσίας που το αναφέρει 'Κυπαρασσίας'- του νέου Νομικού Προσώπου 'Γενικό Νοσοκομείο Μεσσηνίας'  ήρθαν τα δύσκολα για το υπουργείο καθώς η διαθήκη του αείμνηστου Γεωργίου Αλεξόπουλου αναφέρει ρητά τον χαρακτήρα χρήσης του οικοπέδου και των κτιριακών εγκαταστάσεων του Νοσοκομείου της πόλης. Σύμφωνα με τον δωρητή σε περίπτωση που το οικόπεδο με το οίκημα δεν λειτουργεί ως Νοσοκομείο...θα πρέπει να αποδοθεί στους νόμιμους κληρονόμους του εκλιπόντος καθώς αυτός ήταν ο μοναδικός όρος της διαθήκης. Το θέμα σύμφωνα με πληροφορίες έχει απασχολήσει τον Διοικητή της 6ης Δ.Υ.Π.Ε και συμπατριώτη μας κ. Τάκη Κατσίβελα ο οποίος έχει ενημερώσει τον αρμόδιο υπουργό κ. Λουκουρέντζο για την ιδιαιτερότητα του ιδρύματος καθώς και την διάθεση της ακίνητης περιουσίας του μαζί με το οικόπεδο στο Μεμί που διεκδικείται εκ νέου. Το θέμα είναι πλέον ποιος θα διαχειριστεί τα περιουσιακά του στοιχεία καθώς διοίκηση...από απόσταση μέσω Καλαμάτας δεν είναι εφικτή σύμφωνα με νομικούς κύκλους. Οπότε το υπουργείο και οι αρμόδιοι πρέπει να αποσαφηνίσουν το θέμα του Νοσοκομείου που πρέπει να έχει αυτόνομη οντότητα και να αξιοποιήσει το μέγεθος των περιουσιακών του στοιχείων ώστε να λειτουργεί για πάντα ως Νοσοκομείο!
foninews.gr

Post a Comment

Νεότερη Παλαιότερη