google.com, pub-4409140963597879, DIRECT, f08c47fec0942fa0 Απειλούν με παραιτήσεις η Τοπική κοινότητα Κυπαρισσίας λόγω Γ.Π.Σ.

Απειλούν με παραιτήσεις η Τοπική κοινότητα Κυπαρισσίας λόγω Γ.Π.Σ.

Την έγκριση της, τελικής, Β2΄ Φάσης του Γενικού Πολεοδομικού Σχεδίου Κυπαρισσίας αποφάσισε ομόφωνα πρόσφατα τελικά με ενστάσεις όμως. το Δημοτικό Συμβούλιο Κυπαρισσίας.
Στο τελικό κείμενο της Β2 Φάσης περιλαμβάνονται και ενσωματώνεται τροποποιήσεις που, όπως είπε ο αντιδήμαρχος Παναγιώτης Τσίγγανος, είχε αποφασίσει παλαιότερα το Δημοτικό Συμβούλιο Κυπαρισσίας και οι οποίες μέχρι τώρα, λόγω οικονομικής αδυναμίας του Δήμου να πληρώσει το μελετητή, δεν είχαν γίνει!
Το γεγονός, ωστόσο, ότι το θέμα εισήχθη στην ημερήσια διάταξης της συνεδρίασης χωρίς προηγουμένως να έχει ζητηθεί η γνώμη και οι όποιες ενδεχόμενες προτάσεις του Συμβουλίου της Δημοτικής Κοινότητας Κυπαρισσίας, που αυτή αφορά κατά βάση το ΓΠΣ, προκάλεσε την αντίδραση του συμβούλου της Δ.Κ. Κυπαρισσίας, Σωτήρη Γιαννόπουλου. Σε παρέμβασή του σημείωσε πως δεν είναι η πρώτη φορά που αγνοείται η Δημοτική Κοινότητα και απαξιώνεται το Τοπικό Συμβούλιο, εκφράζοντας την έντονη δυσαρέσκειά του για αυτή την πρακτική της Δημοτικής Αρχής, συγκεκριμένα απέναντι στη Δ.Κ. Κυπαρισσίας!
Με την αντίδραση του κ. Γιαννόπουλου συμφώνησαν δημοτικοί σύμβουλοι και της συμπολίτευσης και της αντιπολίτευσης. Σε γενικότερες τοποθετήσεις τους, δημοτικοί σύμβουλοι επισήμαναν την ανάγκη ενιαίου πολεοδομικού και όχι μόνο σχεδιασμού της Τριφυλίας, με ενοποίηση και ενιαιοποίηση των Σχεδίων!
Μετά τη θετική απόφαση του Σώματος, πλέον το ΓΠΣ θα οδεύσει για έγκριση στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση και από εκεί για δημοσίευση στο ΦΕΚ.

Post a Comment

Νεότερη Παλαιότερη