google.com, pub-4409140963597879, DIRECT, f08c47fec0942fa0 Ανοδικές τιμές για το ελαιόλαδο στην Μεσόγειο

Ανοδικές τιμές για το ελαιόλαδο στην Μεσόγειο

Μπρός στις προβλέψεις πτώσης της προσεχούς παραγωγής
Κατά την Ομοσπονδία Αγροτικών Συνεταιρισμών της Ανδαλουσίας (FAECA) με βάση τα στοιχεία των συνεταιριστικών ελαιουργιών η παραγωγή ελαιολάδου στην Ανδαλουσία θα υποστεί πτώση άνω του 50% κατά την ερχόμενη ελαιοκομική περίοδο 2012-2013.
Αιτία αυτής της προβλεπόμενης πτώσης της παραγωγής το γεγονός ότι η φετινή ξηρασία συμπίπτει με την παρενιαυτοφορία των ελαιώνων αποδυναμωμένων ύστερα από χρόνια ασυνήθιστα υψηλής παραγωγής λόγω των βροχοπτώσεων των προηγουμένων ετών.
Κατά τις προβλέψεις αυτές η παραγωγή θα πέσει στην Χαέν κατά το 70%, στην Γρενάδα κατά το 65%, Μάλαγα 60% και Κόρδοβα 50%.
Σε προγραμματισμένη σύσκεψη του ισπανικού Υπουργείου με τους ελαιουργικούς φορείς θα γίνουν οι επίσημες εκτιμήσεις σε εθνικό επίπεδο για την ερχόμενη ελαιοκομική περίοδο.
Έτσι τα φετινά υψηλά αποθέματα θα είναι ζωτικής σημασίας για την αντιμετώπιση των αγορών κατά την νέα ελαιοκομική περίοδο λαβαίνοντας υπόψη ότι οι ισπανικές εξαγωγές παραμένουν στο σημαντικό μηνιαίο επίπεδο των 120.000 τόνων, υπογραμμίζει η Ομοσπονδία.
Κατά την διάρκεια της τρέχουσας εβδομάδας η αγορά του ελαιολάδου στην Ισπανία σημείωσε μια νέα σημαντική ανοδική κίνηση. Η εβδομάδα πράγματι έκλεισε με μια περεταίρω αύξηση των τιμών ανεβαίνοντας το εξτραπαρθένο στα 1,86 €/κιλό (+3,3%) και το παρθένο στα 1,79 €/κιλό (+4,7%).

Post a Comment

Νεότερη Παλαιότερη