google.com, pub-4409140963597879, DIRECT, f08c47fec0942fa0 ΔΙΑ ΒΙΟΥ ΜΑΘΗΣΗΣ ΤΟ 2ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΦΙΛΙΑΤΡΩΝ ΚΑΙ ΣΤΟ ΚΑΛΟΝΕΡΟ

ΔΙΑ ΒΙΟΥ ΜΑΘΗΣΗΣ ΤΟ 2ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΦΙΛΙΑΤΡΩΝ ΚΑΙ ΣΤΟ ΚΑΛΟΝΕΡΟ

Η Γενική Γραμματεία Δια Βίου Μάθησης (Γ.Γ.Δ.Β.Μ.) του Υπουργείου Παιδείας και το Ίδρυμα Νεολαίας και Δια Βίου Μάθησης (Ι.ΝΕ.ΔΙ.ΒΙ.Μ.), μετά από συνεργασία με την Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδας (Κ.Ε.Δ.Ε.) έστειλε την αριθ. 244/29-03-2012 πρόσκληση προς τους Καλλικρατικούς Δήμους της επικράτειας προκειμένου να συνεργαστούν για την ίδρυση και τη λειτουργία των «Κέντρων Δια Βίου Μάθησης», υλοποιώντας έτσι την παροχή προγραμμάτων Γενικής Εκπαίδευσης Ενηλίκων.
Ειδικότερα, όσοι Δήμοι ανταποκριθούν στην πρόσκληση, θα υπογράψουν Προγραμματική Συμφωνία για την ίδρυση και λειτουργία των Κέντρων Δια Βίου Μάθησης και θα μπορούν να επιλέξουν Προγράμματα Εθνικής ή Τοπικής Εμβέλειας (π.χ. προγράμματα που περιλαμβάνουν δράσεις επιμόρφωσης για την προώθηση της επιχειρηματικότητας, της καινοτομίας, για την υγεία, τον αθλητισμό, τον πολιτισμό, το περιβάλλον, προγράμματα προώθησης της τοπικής οικονομικής, κοινωνικής ή πολιτιστικής ανάπτυξης κ.α.)
Έτσι και ο Δήμος Τριφυλίας καθόρισε τους χώρους ανά Δ.Ε. που τηρούν τις προϋποθέσεις για τέτοιου είδους προγράμματα, σύμφωνα με τις οδηγίες του Υπουργείου.
Αναλυτικά για το Δήμο Τριφυλίας:
Εγκρίνει την ίδρυση και λειτουργία των κάτωθι πέντε (5) Κέντρων Δια Βίου Μάθησης στο Δήμο Τριφυλίας, για την εφαρμογή Προγραμμάτων Γενικής Εκπαίδευσης Ενηλίκων:
· Στην Δ.Ε. Κυπαρισσίας, στο 2ο Δημοτικό Σχολείο Κυπαρισσίας
· Στην Δ.Ε. Φιλιατρών, στο 2ο Δημοτικό Σχολείο Φιλιατρών
· Στην Δ.Ε. Γαργαλιάνων, στο 1ο Δημοτικό Σχολείο Γαργαλιάνων
· Στην Δ.Ε. Αετού, στο Δημοτικό Σχολείο Κοπανακίου και
· Στην Δ.Ε. Αυλώνος, στο Δημοτικό Σχολείο Καλό Νερού.

Post a Comment

Νεότερη Παλαιότερη