google.com, pub-4409140963597879, DIRECT, f08c47fec0942fa0 Συναυλία πιάνου με ζεστό χειροκρότημα του Δημοτικού Ωδείου

Συναυλία πιάνου με ζεστό χειροκρότημα του Δημοτικού Ωδείου

ΓΕΜΑΤΗ συγκίνηση και ζεστό χειροκρότημα ήταν η βραδιά μιας συναυλίας από τους μαθητές του Ωδείου Κυπαρισσίας που διοργάνωσε με επιτυχία η «Δημοτική Κοινωφελής Επιχείρηση Πολιτιστικής και Περιβαλλοντικής Ανάπτυξης Κυπαρισσίας». Πρόκειται για την συναυλία των μαθητών της τάξης πιάνου του καθηγητή Νικόλαου Παπαδήμου, που θα πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 1η Ιουνίου 2011,  στην αίθουσα «Αλέκος Παπαδόπουλος» του ΤΕΕ Κυπαρισσίας.
Οι 30 περίπου μαθητές ερμήνευσαν έργα μεγάλων μουσουργών με διαχρονικές επιρροές αλλά και γνωστές σονάτες με εξαιρετική ακρίβεια και προσήλωση. Η εκδήλωση περιλάμβανε αναφορές στα έργα που ακούστηκαν από μαθητές όλων των ηλικιών από 5 ετών μέχρι 25 περίπου, ενώ η κατάμεστη αίθουσα  απέδειξε ότι το κοινό διψά για μέρες πολιτισμού.
Η Πρόεδρος της Κοινοφελούς επιχείρησης κ. Βιβή Παντελάκη τόνισε σε δηλώσεις της ότι 'ο πολιτισμός σε περιόδους κρίσης είναι πρώτα και πάνω από όλα από τα παιδιά του τμήματος πιάνου που διεξήχθη για 2η φορά μετά την εκδήλωση με συναυλία κιθάρας, ενώ μαζί με το Ωδείο, το Εικαστικό εργαστήρι και την Σχολή Τέχνης στους Γαργαλιάνους ο Δήμος Τριφυλίας προσφέρει αυτούσια στους πολίτες την πολιτιστική του παραγωγή που προσφέρεται με το ζεστό χειροκρότημα των παιδιών" για να εξηγήσει ότι 'τα παιδιά ανταποκρίθηκαν ευχάριστα ενώ τα τμήματα του Δήμου μαζί με τους πολιτιστικούς συλλόγους αποτελούν την πολιτιστική ταυτότητα της περιοχής σε περιόδους κρίσης οπότε αξίζουν την στήριξη των δημοτών ώστε να δώσουμε ένα παράθυρο γνώσης και παρά τις δυσκολίες καταβάλλουμε προσπάθειες να στηριχθούν όλες οι δράσεις".

Post a Comment

Νεότερη Παλαιότερη